Ο πόλεμος στο Internet ξεκίνησε!!! Αφορμή το λουκέτο του Megaupload

Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, η γνωστή υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Megaupload αποτελεί πλέον παρελθόν. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο Κογκρέσο, οδηγεί αναπόφευκτα σε κλιμάκωση της έντασης.

Το κλείσιμο του Megaupload συνοδεύτηκε από τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράνομης διακίνησης υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Το λουκέτο προκάλεσε ακαριαίες αντιδράσεις, με τους Anonymous να παίρνουν τη σκυτάλη και να εξαπολύουν επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) στα sites του υπουργείου Δικαιοσύνης, της MPAA, της RIAA, της Warner Music, της Universal και πολλών υποστηρικτών του μπλοκ SOPA/PIPA.

Οι Anonymous δήλωσαν μέσω μηνυμάτων στο Twitter: «Έκλεισε το Megaupload η κυβέρνηση; 15 λεπτά αργότερα οι Anonymous κατεβάζουν σελίδες της κυβέρνησης και των εταιρειών. Το Megaupload έκλεισε χωρίς να έχει γίνει το SOPA νόμος του κράτους. Φανταστείτε τι θα συμβεί έτσι και περάσει. Το Internet όπως το ξέρουμε θα αποτελέσει παρελθόν. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ».

Είναι σαφές ότι δημιουργούνται συνθήκες γενικευμένης σύρραξης στο παγκόσμιο Internet. Οι «σταυροφόροι της κάθαρσης» έχουν καταφέρει να στρέψουν εναντίον τους ολόκληρη την κοινότητα του Διαδικτύου, μεταξύ άλλων και μεγάλα ονόματα, όπως η Google και η Wikipedia. Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε…

[telecomnews.gr]