Απεργιακός πυρετός

Παραλύει η χώρα αύριο Τρίτη καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία με το αίτημα της ανάκλησης των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας», ενώ η ΓΣΕΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να διευκολύνουν τους απεργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στα συλλαλητήρια.

Από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα αστικά λεωφορεία και από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το ΜΕΤΡΟ, ενώ από τις 6 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα θα λειτουργήσει το ΤΡΑΜ.

Στην απεργία της Τρίτης πρόκειται να μετάσχει Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αναστέλλοντας ταυτόχρονα την  απεργία που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη, 30 του μηνός.

Στην 24ωρη κινητοποίηση μετέχει επίσης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ και στα αεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι, ενώ σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούνται από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και οι ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών.

Τέλος, νέο μπλόκο στο λιμάνι ετοιμάζουν οι ναυτεργάτες και το ΠΑΜΕ, ενώ απεργούν και οι δημοσιογράφοι από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης.

[news247.gr]