Το τέλος του δικομματισμού δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση της Marc ταράζει τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό, αφού καταγράφει την κατάρρευση του δικομματισμού, με το ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία βρίσκονται σε ιστορικό ναδίρ ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος προηγείται με τεράστια διαφορά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός».

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύεται το «Εθνος της Κυριακής» οι πολίτες καταψηφίζουν τα δύο κόμματα εξουσίας και δείχουν να αναζητούν νέα πολιτικά σχήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως το 75% θέλει τη δημιουργία νέων κομμάτων, πάνω απο το 40% να θέλει εκλογές στο τέλος της 4ετίας ενώ το 47% θα ψήφιζε νέο κόμμα Παπαδήμου στις προσεχείς εκλογές.

Ως καταληλότερος για πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ένα τεράστιο προβάδισμααπόλ τους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου, με το ποσοστό ποου συγκεντρώενι να αγγίζει το 54,3%. Ο πρόεδρος της ΝΔ το 21,7%, ενώ η διαφορά ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Γιώργο Παπανδρέου είανι τεράστια, με τον πρώτο να συγκεντρώνει ποσοστό 71,8% έναντι 3,8% του Γ. Παπανδρέου.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 20,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 13%, ΚΚΕ 8,7%, ΛΑΟΣ 7,2%, Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Πανελλήνιο Αρα Πολιτών 2,3%, άλλο κόμμα 4,2% ενώ οι αναποφάσιστοι ξεπερνούν το 25%.

iefimerida.gr