Κατέρριψε το ρεκόρ της μεγαλύτερης σαλάτας στον κόσμο, η Ιεράπετρα !!

Τη μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου έφτιαξαν οι Ιεραπετρίτες χθες το απόγευμα στην Ιεράπετρα και πήραν επίσημα το Ρεκόρ Γκίνες, που παρέλαβε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας !!

Τη φιέστα αυτη δυστυχώς τα κρητικά κανάλια σνόμπαραν επιδεικτικά…

ενω το δικο μας ΚΥΔΩΝ είχε μια -ας την πούμε- σύνδεση με τον Παντελή Σπυριδάκη -μάλλον μέσω videofone- που έκανε φιλότιμες προσπάθειες να μεταδώσει το κλίμα της εκδήλωσης…

Κάποια πλάνα μετέδωσε το ένα απο τα δύο Ηρακλειώτικα κανάλια στο βραδυνό δελτίο…

Απο το ΣΚΑΪ

Εξήμισι τόνοι ντομάτας, τρεις τόνοι αγγούρια, δύο τόνοι πιπεριάς, 1.000 κιλά κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα, 500 κιλά παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιήθηκαν και μαζί το κέφι και το μεράκι εκατοντάδων εθελοντών για να παρασκευαστεί η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου, βάρους 13.417 κιλά σε σαλατιέρα (!!!) 100 τετραγωνικών μέτρων.

Η παρασκευή της σαλάτας ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στην Ιεράπετρα Λασιθίου και ήταν έτοιμη προς κατανάλωση για το κοινό το βράδυ.

Στόχος να καταριφθεί το ρεκόρ Γκίνες, για τη μεγαλύτερη σαλάτα (προηγούμενο ρεκόρ ήταν 10.200 κιλά – Ισραήλ).

Με προϊόντα της κρητικής γης, καλλιεργημένα με σύγχρονους τρόπους, πιστοποιημένα και υγειονομικά ελεγμένα, γευστικά και ολόφρεσκα, τεμαχισμένα από τις ξακουστές κρητικιές νοικοκυρές, φιλοδοξούν να αναδείξουν ότι στο συγκεκριμένο τόπο υπάρχουν και άνθρωποι που με κόπο και ιδρώτα παράγουν “καθαρά” ποιοτικά προϊόντα και τροφοδοτούν με αυτά τις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια παλιά ιδέα του αγροτόκοσμου της Ιεράπετρας και ένα παλιό έθιμο από την “καρδιά” της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, που έδωσαν το έναυσμα για ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στους αγρότες και τα πρώιμα κηπευτικά της.