Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο – Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί

Με την μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου. Οι αρχές του ΕΜΠ δήλωσαν ότι το Πολυτεχνείο θα περιφρουρηθεί από 700 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που θα βρίσκονται εθελοντικά στον χώρο μέχρι να ξεκινήσει η πορεία.

Επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ θα περιφρουρούν την αμερικανική πρεσβεία, την βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

14.00 Σε λίγη ώρα αναμένεται να αρχίσει η εκδήλωση με την ομιλία του πρύτανη και στη συνέχεια, η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

13.35 «Οι αγώνες που σήμερα τιμούμε ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική και να ξαναζωντανέψουμε τη χαμένη ελπίδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

13.20
Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, κατέθεσε και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος τόνισε ότι τα μηνύματα του Νοέμβρη του ‘73 είναι απολύτως επίκαιρα και σήμερα.

12.50 Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο των 38 χρόνων. «Ο ελληνικός λαός και ειδικότερα οι νέοι μπορεί να υπερβούν τις κρίσεις και να επιτύχουν εθνικούς στόχους όταν ενεργούν με αποφασιστικότητα κι ενότητα», σημείωσε στη σημερινή ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.