Στην τελική ευθεία η ένταξη του σφαγείου Χανίων στο «Αλ. Μπαλτατζής»

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί ο Δήμος Χανίων προκειμένου να εντάξει για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» το έργο του εκσυγχρονισμού του δημοτικού σφαγείου.

Το χρονοδιάγραμμα ένταξης του έργου είναι ασφυκτικό (είναι ως τα τέλη Δεκεμβρίου) και αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η οικονομοτεχνική μελέτη για την βιωσιμότητα της νέας εταιρείας που ανέλαβε την διαχείριση των σφαγείων.

Στην εταιρεία αυτή ως γνωστό μετέχουν κατά 80% ο Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων Ν.Χανίων και κατά 20% η Δημοτική Επιχείρηση «Κύδων».

Στο μεταξύ ξεπεράστηκαν τα όποια εμπόδια υπήρχαν για τη σύσταση της παραπάνω νέας Α.Ε. που θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό και την διαχείριση του δημοτικού σφαγείου.

Πρόσφατα απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οι προσφυγές που είχαν κάνει ο Σύλλογος Κρεοπωλών Χανίων και το ιδιωτικό σφαγείο Γιαννούλη κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την παραχώρηση του δημοτικού σφαγείου στη νέα Α.Ε.

Επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης –απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης- γνωμοδότησε ότι η διαδικασία παραχώρησης του σφαγείου στη νέα εταιρεία είναι νόμιμη.

neatv.gr