60 οικογένειες και επιχειρήσεις στα Χανιά βυθίζονται στο σκοτάδι καθημερινά…

Πέντε ημέρες πριν από τις 18 Νοεμβρίου οπότε και λήγει το σαρανταήμερο από την έκδοση των πρώτων λογαριασμών, διάστημα μετά το οποίο αρχίζουν βάσει του νόμου οι διακοπές ρεύματος, τα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι ανείσπρακτο παραμένει το 54%.

Πρόκειται για τις πρώτες παρτίδες με το τέλος ακινήτων που εξέδωσε η εταιρεία στις 10-11 Οκτωβρίου, συνολικού αριθμού 251.000, οι οποίες αντιστοιχούν σε εισπρακτέο τέλος ύψους 50 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, με στοιχεία της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου, η ΔΕΗ είχε εισπράξει 23 εκατ. ευρώ, παρέμεναν δηλαδή ανεξόφλητα άλλα 27 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, ένας στους δύο δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων.

Παράλληλα, στα Χανιά η ΔΕΗ δίνει εντολή καθημερινά στα συνεργεία της να κόβουν το ρεύμα σε 60 καταναλωτές. Δηλαδή, 60 οικογένειες ή επιχειρήσεις καθημερινά βυθίζονται στο σκοτάδι. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει από καταναλωτές που δε μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους γιατί οι εντολές για διακοπή με το φόρο των ακινήτων θα δοθούν τους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ παράσταση διαμαρτυρίας για τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ πραγματοποίησαν οι αγροτικοί σύλλογοι των Χανίων έξω από τα γραφεία της επιχείρησης. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων κάλεσαν τα μέλη τους να κρατήσουν τα χρήματα τους και να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος.

neatv.gr