Μιά τιμητική βραδυά ήταν η χθεσινή για τον ακάματο λαογράφο και δάσκαλο Σταμάτη Αποστολάκη, στην αίθουσα του Χρυσόστομου !! Πολλοι Χανιώτες παρευρέθηκαν για να τον τιμήσουν και δη οι άνθρωποι του πνεύματος, φίλοι, συγγενείς και θιασώτες της παράδοσης.

Δεν ήταν μόνο η παρουσίαση του βιβλίου για τα ΡΙΖΙΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ που είναι η δεύτερη και συμπληρωμένη έκδοση της πρώτης έκδοσης του 1993  αλλα ένα σμίξιμο με παλιούς του φίλους και συνεργάτες και με όσους αγαπούν και σέβονται το έργο του και τον ίδιο !!

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Νομάρχης Χανίων Γρ.Αρχοντάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Κυρ.Βιρβιδάκης και η πρόεδρος της ΙΛΑΕΚ Αρχόντισα Ναναδάκη-Παπαδερού

Ο καθηγητής Γεώργιος Αικατερινίδης μίλησε για τον Στ.Αποστολάκη και έφερε θύμησες απο τα νιάτα τους, όταν συνεργάστηκαν στην καταγραφή του μουσικού μας πολιτισμού στη δεκαετία του 1960 με τα μέσα της εποχής. Ενα υλικό που βρίσκεται στην Ακαδημία Αθηνών και κάποια στιγμη πρέπει να γίνει προσβάσιμο… Επίσης αναφέρθηκε στα βιβλία του, στον τρόπο της συλλογής του και στο έργο του που είναι πράγματι πολυσυλλεκτικό και πλούσιο !!

Ο καθηγητής Νικόλαος Κοντοσόπουλος μίλησε για την συμβολή  του Στ.Αποστολάκη στην ονοματολογία της Κρήτης με τη μέθοδο του που μας πάει πίσω στον Παυσανία, κάτι που δείχνει την πολυτιμότητα του έργου του.

Η καθηγήτρια Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, μίλησε για τα ριζίκα τραγούδια και τα ιστορικά, κοινωνικά, ποιητικά και άλλα στοιχεία τους.

Ο Σύλλογος Ανατολικού Σελίνου “Το ψηλάφι”, τραγούδησε άψογα δύο ριζίκα και μαντινάδες.

Ο Σταμάτης Αποστολάκης, ευχαρίστησε όλους συγκινημένος, κάνοντας αναφορές σε όμορφες προσωπικές στιγμες ενω στο τέλος μας χάρισε ένα ξεκαρδιστικό περιστατικό που του συνέβη !!

Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής επι το πολιτισμού της Νομαρχ.Αυτοδ/σης, Δημήτρης Νικολακάκης

Γιώργος Βαβουλές