Ο Βενιζέλος ζήτησε συγγνώμη για το πάρτυ στο “Αβέρωφ”

Συγνώμη ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το κοσμικό πάρτυ του ζεύγους Μαριέττας Χρουσαλά -τηλεοπτικής παρουσιάστριας-και του Λέοντα Πατίτσα -εφοπλιστή-, στο θρυλικό “Αβέρωφ”.

Ο υπουργός Άμυνας έδωσε διαταγή να επιστραφούν τα 5.000 ευρώ που είχε δώσει η εταιρία ATLAS ως δωρεά για τη συντήρηση του ιστορικού πλοίου. Ο Βενιζέλος είπε πως “είναι μια κίνηση που προκαλεί βάναυσα το δημόσιο αίσθημα και πως πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη απο τον Ελληνικό λαό”.

ΣΧΟΛΙΟ ΧΝ+Μ

Η μετάνοια του Υπουργού Εθνικής Αμυνας ήταν τόσο ειλικρινής, που έδωσε εντολή να επιστραφούν τα 5000 ευρώ για συντήρηση !! Ξηλώθηκε ο άνθρωπος…

Ωστόσο…

Σε μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η υπόθεση των ξέφρενων πάρτι πάνω στο Θωρηκτό Αβέρωφ το οποίο κατά τ΄άλλα είναι… μουσείο. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε  ότι με απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου απολύθηκε ο μόνιμος εξ εφέδρων Αρχιπλοίαρχος Ε. ΓΑΒΑΛΑΣ ΠΝ που ασκούσε από το 2008 τα καθήκοντα του Διευθυντή Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Γ. ΑΒΕΡΩΦ.

Σημειώνεται ότι  στο φωτογραφικό υλικό ο κυβερνήτης του «Αβέρωφ», αρχιπλοίαχος εν εφεδρεία κ. Ευάγγελος Γαβαλάς, φαίνεται να παίρνει μέρος στην εκδήλωση περιχαρής. Σύμφωνα με πληροφορίες έβγαλε και λόγο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:”Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το ΓΕΝ ήδη έχουν ζητηθεί από τους αρμόδιους να δοθούν έγγραφες εξηγήσεις και φυσικά έχει ενδιαφερθεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αμύνης. Για να παραιτηθεί κάποιος ή να ζητηθεί η παραίτησή του θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία και φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί τα στοιχεία που υπάρχουν”.

Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο παραίτησης του αρχηγού ΓΕΝ, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή, αφού ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για “την μετατροπή με άδεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του ζωντανού μνημείου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ σε νυκτερινό κέντρο γαμήλιας δεξίωσης την 10η Ιουνίου 2010.”

troktiko
thebestgr