Ιταλία Παραγουάη 1-1… Δεν έπεισε καμμιά τους

Όσοι πιστεύουν ότι η Ιταλία δεν έχει τα φόντα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας δικαιώθηκαν, βλέποντας τους πρωταθλητές κόσμου να μένουν στη μετριότητα, αλλά και στο… 1-1 με την Παραγουάη.

Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και με εκείνους που θεωρούσαν τους λατινοαμερικανούς ικανούς να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να αποτελέσουν την έκπληξη της διοργάνωσης.

Οι Παραγουανοί φοβήθηκαν πολύ περισσότερο  απ’ ότι έπρεπε την Ιταλία, προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Βιγιάρ, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έδειξε και τόσο μεγάλη ικανότητα να τους… ανοίξει και, έτσι, έχασαν την ευκαιρία να κάνουν ένα «ποδαρικό» πολύ καλύτερο από αυτό που τελικά έκαναν με την ισοπαλία.

Η εικόνα, πάντως, του αγώνα ήταν σχεδόν η ίδια από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, με τους Ιταλούς να έχουν πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, χάρη κυρίως στην καλή παρουσία του Μοντολίβο που κάλυψε επάξια το κενό του Πίρλο και του Ντε Ρόσι.

Την ίδια στιγμή, η Παραγουάη απέφευγε στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ενενηντάλεπτου τις πρωτοβουλίες και έδειξε σαφέστατη πρόθεση να κρατήσει τους αντιπάλους της όσο γινόταν μακρύτερα από την περιοχή.

Και ναι μεν το κατάφερε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, πλην όμως από εκεί και πέρα, οι περιπτώσεις που οι Ιταλοί αμυντικοί αισθάνθηκαν πίεση, μετριούνται μόλις και μετά βίας στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ήτοι στη (στημένη) φάση του γκολ του Αλκαράζ στο 39’, άντε και σε ένα σουτ του Βέρα λίγο μετά το ξεκίνημα της επανάληψης και πέραν τούτου ουδέν.

Όχι, δηλαδή, ότι και οι Ιταλοί φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί, αφού πέραν του γκολ της ισοφάρισης του Ντε Ρόσι στο 63’ (έπειτα από τραγική έξοδο του Βιγιάρ που έδωσε γροθιά στον… αέρα σε κόρνερ του Πέπε), δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ούτε μια σοβαρή ευκαιρία.

Το φιλμ του αγώνα

83′: Καλό, χαμηλό σουτ του Μοντολίβο στη δεξιά γωνία, δεν αιφνιδιάζει τον Βιγιάρ που πέφτει και αποκρούει σε κόρνερ.

63′ ΓΚΟΛ: Από κόρνερ του Πέπε και έξοδο του… Μεσολογγίου από τον Βιγιάρ, ο Ντε Ρόσι με προβολή στην κενή εστία δεν δυσκολεύεται να ισοφαρίσει.

55′: Δυνατό σουτ του Βέρα μέσα από την περιοχή, στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο έξω.

45’+1: Υπό καταρρακτώδη βροχή διεξάγεται όλο το πρώτο ημίχρονο.

39′ ΓΚΟΛ: Ο Τόρες εκτελεί φάουλ σχεδόν από τη σέντρα και ο Αλκαράς «τρυπώνει» στο κέντρο της ιταλικής άμυνας και με κεφαλιά δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Μπουφόν.

22′: Σουτ του Τόρες έξω από την περιοχή, στέλνει την μπάλα άουτ.

ΣΚΟΡΕΡ: 63′ Ντε Ρόσι – 39′ Αλκαράζ.

MVP: Αντόλιν Αλκαράζ (Παραγουάη).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 70′ Καμορανέζι – 62′ Κάσερες.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν (46′ Μαρκέτι), Κρισίτο, Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (72’ Ντι Νατάλε), Πέπε, Μαρκίσιο (59′ Καμορανέζι), Ζαμπρότα, Μοντολίβο.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Τζεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μορέλ, Μπονέτ, Βέρα, Ντα Σίλβα, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος, Τόρες (60′ Σαντάνα), Βαλντέζ (68′ Σάντα Κρουζ), Μπάριος (76′ Καρντόσο), Αλκαράζ.

[ethnosport]