Επί ποδός η αστυνομία για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη

Σχεδιάζεται και σχέδιο διαφυγής του Πρωθυπουργού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.- «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν οι Κρητικοί    

Ο Γ.Παπανδρέου θα παραστεί αύριο στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης ενόψει της αυριανής καθόδου του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Κρήτη για να παραστεί στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς  που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Daios Cove», στον Άγιο Νικόλαο .

Γιγαντιαία αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ενώ εδώ και μέρες έχει σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές αρχές βασικό μέλημα των οποίων είναι να φθάσει ο Πρωθυπουργός απρόσκοπτα στο συνέδριο και να αποφευχθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που έχουν ήδη προγραμματιστεί  .

Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας από όλη την Κρήτη ,σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιστρατευτούν ενώ σχεδιάζεται και σχέδιο διαφυγής του Πρωθυπουργού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα,  διμοιρίες των ΜΑΤ θα  παραταχθούν σε σημεία της διαδρομής από το Ηράκλειο προς το Λασίθι .

Στόχος επίσης των αστυνομικών αρχών είναι να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι καθώς γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από πολίτες και φορείς.

Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στον Άγιο Νικόλαο έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή  στις 4:30 το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός στο Βαθύ Αγ. Νικολάου στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ,ενώ η προσυγκέντρωση  θα είναι στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού προς Βαθύ  .

Επίσης και οι ιδιοκτήτες ταξί προγραμματίζουν παγκρήτια διαμαρτυρία.

[kritonperiferia.gr]