Ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών και στα Χανιά

Ξεκίνησε προχθές, στις 10 περίπου το βράδυ, η αποκομιδή των απορριμμάτων και στα Χανιά, μετά τον τερματισμό της απεργίας της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. Η αποκομιδή ξεκίνησε τόσο από τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. όσο και από τις Υπηρεσίες Καθαριότητας όλων των Δήμων και θα συνεχισθεί σήμερα το πρωί, αλλά και αύριο.

Προχθές αργά το βράδυ ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη στον Δήμο Χανίων ανάμεσα στο Σωματείο των εργαζομένων και τον δήμαρχο προκειμένου να συζητηθούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.

Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα καθαριότητας, κ. Μανώλης Κεμεσίδης, επεσήμανε πως «θα έχουμε διπλά και τριπλά δρομολόγια από τα απορριμματοφόρα και μέχρι τη Δευτέρα – Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της συλλογής των απορριμμάτων τόσο των οργανικών όσων και αυτών της ανακύκλωσης».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κεμεσίδη «βγήκαν όλα τα απορριμματοφόρα και θα πάνε σε κάθε σημείο του δρόμου. Και στους κεντρικούς δρόμους, αλλά και στους παράδρομους, στους περιαστικούς Δήμους, σε κάθε σημείο όπου υπάρχει κάδος. Παράλληλα, θα γίνεται και η ανακύκλωση».

Στους κάδους είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων καθώς δεν είχαν μαζευτεί για ένα περίπου πενθήμερο.

[haniotika-nea.gr]