Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Βασιλείου στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει δεκτή η πρόταση του εντεταλμένου σε θέματα πολιτισμού, δημοτικού συμβούλου Νίκου Καλιτσουνάκη, για τη δημιουργία Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού δήμου Αγίου Βασιλείου.

Σκοπός του Κέντρου θα είναι η αξιοποίηση του τοπικού πολιτιστικού δυναμικού και γενικότερα η ανάπτυξη κάθε πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της περιοχής.

Έδρα του θα είναι το δημαρχείο Σπηλίου και σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν δύο παραρτήματα, στο Σπήλι και τον Πλακιά, με στόχο τη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης μουσικών οργάνων και χορού, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκθετήριο έργων και βιβλιοθήκη που θα στεγάζει και τα ιστορικά αρχεία του δήμου.

Το παράρτημα Σπηλίου θα λειτουργεί στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, ενώ στο Πλακιά ο χώρος δημοτικής ιδιοκτησίας που θα στεγάσει το παράρτημα, θα υποδειχθεί ύστερα από σχετική εισήγηση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φοίνικα.

Η διοίκηση του Κέντρου θ’ ασκείται από επταμελές Δ.Σ. το οποίο θα περιλαμβάνει δύο δημοτικούς συμβούλους και πέντε κατοίκους της περιοχής, ως εξής: Νίκος Καλιτσουνάκης, Βαγγέλης Καπετανάκης, Αργυρώ Αστρινάκη, Γιώργος Γεωργουλάκης, Δημήτρης Δουλγεράκης, Αντώνης Καμπουράκης, Αλέξανδρος Παπαδάκης.

Ο δήμος Αγίου Βασιλείου καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν στα πολιτιστικά προγράμματα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας που πρόκειται σύντομα να λειτουργήσουν και ζητά τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή των εκπροσώπων και ενασχολούμενων με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οργανωτικά και ποιοτικά.

[rethnea.gr]