Χαμηλές τιμές για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο…

Οι τιμές συνεχίζουν τη χαμηλή πορεία τους, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, τα αποθέματα ελαιολάδου στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα έχουν σχεδόν εξαντληθεί και παρά το ότι η αναμενόμενη νέα εσοδεία φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλή και κάτω του 50% για την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα!

Έτσι, οι τιμές, σε γενικό επίπεδο, εξακολουθούν να κυμαίνονται στην Κρήτη στα 2,10-2,20 ευρώ και στην Πελοπόννησο 2,30-2,45 ευρώ.
Παράλληλα, οι τιμές και στην Ισπανία διατηρούνται στα ίδια χαμηλά επίπεδα και την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου κυμάνθηκαν στα 1,87 η μέση, στα 2,08 η μέγιστη (που αντιστοιχεί σε πολύ καλά ελαιόλαδα αντίστοιχα με τα δικά μας οξύτητας 0,3) και στα 1,77 η ελάχιστη.
Στην Ιταλία, όπου εδώ και αρκετούς μήνες κυμαίνονται κατά 1 σχεδόν ευρώ υψηλότερα από ό,τι σε Ισπανία και Ελλάδα, από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου κάμπτονται ελαφρά και τη βδομάδα 12-18 Σεπτεμβρίου παρουσίασαν μια μείωση κατά 0,6 έως 1,5% και κυμάνθηκαν μεταξύ των διαφόρων περιοχών από 2,78 έως 3,34 ευρώ.

Εφημ.’Θάρρος’