Επεισόδια στο Σύνταγμα – Δύο τραυματίες από χρήση χημικών στο Μετρό

Εν μέσω επεισοδίων, ρίψη χημικών, δακρυγόνων, κλεφτοπόλεμου και τραυματισμών κορυφώθηκε η διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από ρίψη χημικών που έκαναν τα ΜΑΤ στα εκδοτήρια του Μετρό στο Σύνταγμα, την ώρα που στο σημείο βρίσκονταν συγκεντρωμένα αρκετά άτομα.

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στη Βουλή, όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον ομάδας αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Πάνω από 15.000 διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό παρών έξω από το κοινοβούλιο, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, ωστόσο, η διαδήλωση αμαυρώθηκε από επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν γύρω στις 13:20 το μεσημέρι όταν όταν εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) επιχείρησαν να μετακινήσουν τον μεταλλικό φράχτη που είχε τοποθετήσει η ΕΛ.ΑΣ. μπροστά από το υπουργείο Εξωτερικών.

Όταν ομάδες εργαζομένων και άλλοι διαδηλωτές άρχισαν να πέφτουν ομαδικά πάνω στον φράχτη, οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Επί της οδού Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια, σημειώθηκε ένταση νωρίτερα, όταν ομάδα διαδηλωτών επεχείρησε να αποκολλήσει κάμερα κυκλοφορίας της τροχαίας. Άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο και απώθησαν με βία τους πολίτες.

Νωρίτερα έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος όταν νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

[Madata.gr]