Διακοπή δρομολογίων της ΑΝΕΝΔΥΚ

Διακόπτονται όλα τα δρομολόγια της ΑΝΕΝΔΥΚ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές, μέχρι να αποσαφηνιστεί πλήρως το τι συμβαίνει με το θέμα της έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από το Ρωσικό νηογνώμονα.

Τα πλοία “Σαμαριά” και Δασκαλογιάννης” έχουν δέσει στο λιμάνι των Σφακίων, ενώ ερευνάται σχετική καταγγελία που έχει γίνει στις Αρχές από τον περασμένο Μάιο.

Η εξέλιξη αυτή έχει πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στην ΑΝΕΝΔΥΚ, που εξετάζει το θέμα, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας Γιάννης Μπραός με τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αθανάσιο Καρούντζο.

Παράλληλα, δημιουργείται μείζον ζήτημα και με τους επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς, αλλά και τους κατοίκους σε Λουτρό, Γαύδο και Αγία Ρουμέλη, οι οποίοι ουσιαστικά βρίσκονται εγκλωβισμένοι και καταβάλλονται προσπάθειες για τη μεταφορά τους στα λιμάνια των Σφακίων και της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρίας, “λόγω προβλήματος που προέκυψε από την αμφισβήτηση εγκυρότητας των πιστοποιητικών κλάσεως με υπαιτιότητα του παρακολουθούντος των πλοίων Ρώσικου νηογνώμονα, σας ενημερώνουμε ότι τα πλοία μας Ε/Γ-Ο/Γ “Δασκαλογιάννης” και Ε/Γ-Ο/Γ “Σαμαριά Ι” δε θα πραγματοποιήσουν τα εγκεκριμένα τους δρομολόγια. Η εταιρία μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού, ενημερώνοντας τους επιβάτες μέσω των κεντρικών πρακτορείων, προκειμένου να ενημερωθούν εγκαίρως και προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία”.

«Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με τα πιστοποιητικά κλάσης που παρέχει ο ρωσικός Νηογνώμονας σε ορισμένα πλοία, θέμα που ήδη διερευνά η Δικαιοσύνη. Επειδή πάνω απ΄ όλα βάζουμε την ασφάλεια των πολιτών, την αξιοπλοΐα των πλοίων και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι μονόδρομος για εμάς η άμεση ακινητοποίηση των πλοίων αυτών. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου έλαβαν εντολή και δουλεύουν σε 24ωρη βάση ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα και πολύ σύντομα να δοθούν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

neatv.gr