“Βασίλισσα” στο Ρολάν Γκαρός η Σκιαβόνε

Η Φραντσέσκα Σκιαβόνε κατέκτησε το πρώτο της Γκραν Σλαμ, καθώς επικράτησε με 6-4, 7-6 της Σαμάνθα Στόσουρ στον τελικό του απλού γυναικών στο Ρολάν Γκαρός.

Η Ιταλίδα έγραψε ιστορία, καθώς σε ηλικία 30 ετών πήρε τον πρώτο της μεγάλο τίτλο, νικώντας την Αυστραλή, η οποία ήταν εντυπωσιακή καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, αλλά στον τελικό εμφανίστηκε αγχωμένη και “λύγισε” απέναντι στο πάθος και την ψυχή που έδειξε η Σκιαβόνε.

Στο πρώτο σετ οι δύο παίκτριες υπερασπίζονταν τα σέρβις τους μέχρι το 4-4, όταν η Ιταλίδα έκανε το μπρέικ και κρατώντας το δικό της σέρβις στη συνέχεια, έφτασε στο 6-4.

Στο δεύτερο σετ η Στόσουρ μπήκε πιο δυναμικά, καθώς προηγήθηκε με 4-1 και όλα έδειχναν ότι ο τελικός θα κρινόταν σε 3ο σετ. Ωστόσο, η Σκιαβόνε απάντησε άμεσα, ισοφάρισε σε 4-4 και το σετ οδηγήθηκε τελικά στο τάι μπρέικ, όπου η Ιταλίδα κυριάρχησε με 7-2 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Με τη λήξη του αγώνα, κατά την προσφιλή της συνήθεια, η Σκιαβόνε φίλησε το χώμα του “Φιλίπ Σατριέ”. Ο αγώνας κρίθηκε κυρίως στα πολύ καλά τελειώματα της Ιταλίδας κοντά στο φιλέ, όπου η Αυστραλή παρουσιάστηκε εξαιρετικά αδύναμη, ενώ η Σκιαβόνε δυσκόλεψε πολύ την αντίπαλό της και από τη θέση του σέρβις.

SPORT 24 – Telegraph