Έτοιμο αεροσκάφος για την επιστροφή των Ελλήνων

Τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Αλί Γιάχια κάλεσε ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών Ι. Α. Ζέππος και όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση “του επεσήμανε ακόμη μια φορά ότι περιμένουμε την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Ισραήλ και την επιστροφή τους στην Αθήνα”.

Ο κ. Ζέππος επέστησε την προσοχή του ισραηλινού πρέσβη στην απαίτηση της Ελλάδας να προστατεύσει και να φροντίσει για την καλή τους υγεία των ελλήνων πολιτών και του μετέφερε τις διαμαρτυρίες ορισμένων από τους συλληφθέντες ότι “έτυχαν κακής μεταχείρισης κατά τη σύλληψή τους”.

Ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα πάντα με δήλωση του ίδιου, είπε επίσης τον κ. Γιάχια ότι “έχουμε συμφωνήσει και από το πρωί είναι έτοιμο ένα αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μόλις συνεννοηθούμε και με την Πρεσβεία μας στο Τελ Αβίβ και τις ισραηλινές αρχές, θα φύγει για το Ισραήλ, για να φέρει αυτούς τους Έλληνες πολίτες πίσω στην Ελλάδα”.

Ο Ισραηλινός πρέσβης υποσχέθηκε στον Έλληνα αξιωματούχο ότι μέχρι το μεσημέρι ελπίζει να έχει απαντήσεις. Ο κ. Ζέππος του υπενθύμισε ότι υπάρχει μια προγενέστερη συνεννόηση του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Λίμπερμαν, προκειμένου οι Έλληνες να απελευθερωθούν το ταχύτερο δυνατό και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα χωρίς κανέναν όρο.

Ο ισραηλινός πρέσβης από την πλευρά του είπε ότι θα κάνει το παν με τις αρχές του ώστε να ενημερωθούμε το ταχύτερο δυνατόν, πότε μπορεί να πάει το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας να τους παραλάβει.

Η πρεσβεία μας στο Τελ Αβίβ, είπε τέλος ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών, έχει περάσει το ίδιο μήνυμα ακριβώς, για άμεσο επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών και περιμένουν ειδοποίηση από τους Ισραηλινούς πότε μπορεί να πάει το δικό μας αεροσκάφος στο Ισραήλ.

[nooz.gr]