Ανοίγουν τα Τέμπη Μ. Πέμπτη και ξανακλέινουν τη Δευτέρα του Θωμά…

Την Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει οριστικά ο δρόμος των Τεμπών για να ξανακλείσει την Δευτέρα 12 Απριλίου αμέσως μετά το Πάσχα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το protothema.gr από τις 23 Φεβρουαρίου.
Μετά τις μαραθώνιες συζητήσεις που είχαν τις τελευταίες μέρες το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων και η κοινοπραξία  «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ο δρόμος δίνεται στην κυκλοφορία για να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς του Πάσχα αλλά οι πρόσθετες επεμβάσεις θα ολοκληρωθούν στα μέσα Μαίου.

Μεγάλο ζητούμενο  παραμένει η χρέωση των διοδίων καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και πρόταση από στελέχη της κοινοπραξίας να εφαρμοστεί μία πιο… κοινωνική πολιτική.
Το μόνο σίγουρο  είναι ότι θα λειτουργήσει ο σταθμός  του Μοσχοχωρίου, ο οποίος όμως κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθει στην «τσουχτερή» χρέωση των 3,20 ευρώ από 2,30 ευρώ που ήταν προ της κατολισθήσεως.

Κρίνεται αμφίβολο εάν θα λειτουργήσουν τα διόδια του Πυργετού μετά τα Τέμπη και του Μακρυχωρίου που είναι ένας καινούριος σταθμός πριν την Κοιλάδα που λόγω των βροχοπτώσεων παρέμειναν κλειστά.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 8 Μαρτίου η κοινοπραξία  αύξησε στα 3 λεπτά από 2,5 τη χρέωση ανά χιλιομετρική απόσταση ενώ λόγω και της αναπροσαρμογής από την αύξηση του ΦΠΑ οι τιμές των διοδίων έχουν αυξηθεί κατά 26%.