Λύνεται το πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη των Χανίων

Τις επόμενες 10-15 ημέρες αναμένεται να έχει επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη καθαριότητας, που παρατηρείται στους κεντρικούς δρόμους και σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης των Χανίων, λόγω του ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν φθάνουν, για να καλύψουν τις ανάγκες. Έτσι λοιπόν μέχρι τις 10 Ιουνίου αναμένεται να βρίσκονται στις θέσεις τους 35 υπάλληλοι με οκτάμηνες συμβάσεις, καθώς και άλλοι 30 εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις, για τους οποίους ο Δήμος Χανίων κέρδισε πρόσφατα την προσφυγή που έκανε κατά της Επιτροπής του άρθρου 18.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων Βαγγέλης Σαματάς ανέφερε στο «ν.Κ.» πως «από χθες Τρίτη 25 Μαΐου έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, που θέλουν να προσληφθούν ως διμηνίτες στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, αφού δικαιωθήκαμε ως δήμος στην προσφυγή που κάναμε στην Επιτροπή του άρθρου 15. Σημειώνεται ότι το αίτημά μας για την πρόσληψη διμηνιτών την είχε απορρίψει ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου λήγει την προσεχή Παρασκευή και ελπίζουμε ότι έως τις αρχές Ιουνίου η Υπηρεσία Καθαριότητας να είναι πλήρης από προσωπικό. Εξάλλου οι αιτήσεις για τους 35 οκταμηνίτες έληξε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα μπαίνει εργολάβος για την καθαριότητα των τουαλετών του Δήμου Χανίων, που θ’ «απελευθερώσει» έξι εργαζόμενους, οι οποίοι δουλεύουν στα Αφοδευτήρια. Έτσι λοιπόν θα έχουμε μία πλήρη κάλυψη της πόλης από άποψη Καθαριότητας. Θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο να κάνει μερικές ημέρες υπομονή και να προσέχει, αφού πιστεύω ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου το πρόβλημα, που υπάρχει σήμερα με την έλλειψη καθαριότητας στην πόλη θα έχει αποκατασταθεί». Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης είχε δηλώσει ότι «βρισκόμαστε σε μία διαδιακασία πρωτοφανούς ασυνέπειας από την Κεντρική εξουσία. Αφού είχαμε δει τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου και μας είπε ότι θα δεχθεί να δώσει συμβάσεις έργου για την καθαριότητα. Αφού τον Δεκέμβριο νομοθέτησε το ότι οι δήμοι νομιμοποιούνται να πάρουν εργαζόμενους στην Καθαριότητα με συβάσεις έργου το 2010 και το 2011, ανεξάρτητα αν υπάρχουν οργανικές θέσεις στους Οργανισμούς των δήμων. Μετά λοιπόν το ΑΣΕΠ μας ενέκρινε 64 συμβάσεις έργου και αφού ο Δήμος Χανίων, με υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε να είναι στους δήμους, που θα πάρουν συμβάσεις έργου, έρχεται ο κ. Ραγκούσης και μας κόβει τις συμβάσεις έργου. Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει ποτέ στην Ιστορία τόσο μεγάλη κοροϊδία, αλλά σε κάθε περίπτωση ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του… Σε κάθε περίπτωση θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος Χανίων, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, έκανε το καλύτερο δυνατόν αλλά αντιμετώπισε ένα πρωτοφανή διωγμό από την Κεντρική εξουσία, ο οποίος δεν έχει ξαναγίνει».

[Νέος Κύρηκας]

ΣΧΟΛΙΟ ΧΝ+Μ

Ε, ρε Καλλικράτης που μας χρειάζεταιιι…