Άρχισε το μεσημέρι στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης …

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου άρχισε το μεσημέρι στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, ζητώντας την ψήφο της Βουλής, τόνισε ότι η… χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και έκανε λόγο για ιδιότυπη «οικονομική εξάρτηση»: «Το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα. Αν δεν θέλουμε να είμαστε σε αυτήν την ιδιότυπη εξάρτηση, πρώτοι εμείς πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν με το να διώξουμε το ΔΝΤ από τη χώρα μας» και τόνισε ότι είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση.

«Εμείς και κανένας άλλος, θα το καταφέρουμε. Θέλω να ζητήσω τη συμφωνία μας», είπε και επισήμανε ότι, για την παρούσα κατάσταση, ασφαλώς και υπάρχουν ευθύνες στην ΕΕ και στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Μετά τον πρωθυπουργό θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, τα μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές που επιθυμούν να τοποθετηθούν.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η κυβέρνηση παίρνει την ψήφο εμπιστοσύνης εφόσον ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

TA NEA