«Δεν έχω καμία ευθύνη για το Βατοπέδι» λέει ο Αλ. Κοντός

Ουδεμία ευθύνη φέρει στην υπόθεση του Βατοπεδίου ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, σύμφωνα με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι. Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνα Μαντέλη, αναξιόπιστη υποστηρίζοντας πως όσα κατέθεσε στην Εξεταστική για το Βατοπέδιο ήταν αποτέλεσμα πιέσεων του «παλιού και γκρίζου ΠΑΣΟΚ».

Ο κ.Κοντός είπε πως άλλα είχε πει η Σταματίνα Μαντέλη στην πρώτη εξεταστική από αυτά που κατέθεσε τώρα.

Σημειώνεται ότι η κ.Μαντέλη στην κατάθεσή της εμπλέκει τον κ.Μπασιάκο και τον κ.Κοντό στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αποδίδοντας παράλληλα ρόλο συντονιστή τόσο στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, όσο και στον Γιάννη Αγγέλου.

Ο κ. Κοντός υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία συνάντηση με τη Σταματίνα Μαντέλη πριν αυτή καταθέσει στην Εξεταστική ή στην Εισαγγελέα και υπογράμμισε ότι πως αν η κυβέρνηση ήθελε θα μπορούσε να ακυρώσει όλες τις ανταλλαγές.

Ακόμη, τόνισε πως αν προκύψουν πολιτικές ευθύνες για τον ίδιο αυτές θα πρέπει να καταγραφούν, ενώ ερωτηθείς για το εάν πρέπει να κληθεί στην Εξεταστική ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι “φυσικά και δεν πρέπει να κληθεί στην επιτροπή”.

Από την πλευρά της, η Σταματίνα Μαντέλη ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου, με σκοπό να αποκαλυφθεί, όπως υποστηρίζει, η αλήθεια των ισχυρισμών της για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή για το θέμα της μονής Βατοπεδίου.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος της προηγούμενης Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, Χρ. Μαρκογιαννάκης αποκάλυψε την παρέμβαση του Αλ. Κοντού, κατά τις εργασίες της τότε επιτροπής.

[E-net]