Αναρμόδιος ο Τρισέ για το κατοχικό δάνειο

Αναρμόδιος δηλώνει και ο Ζ.Κ. Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για το γερμανικό κατοχικό δάνειο, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Οπως ανακοίνωσε το γραφείο του ευρωβουλευτή :


‘Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μας επιβάλλουν πρωτοφανείς όρους για να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας. Μας επιβάλλουν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. Απαιτούν απολύσεις. Απαιτούν δραστική περικοπή επιδομάτων, το κλείσιμο Νοσοκομείων και σχολείων. Ζητούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αυτοί που θεωρούν ότι τους επιτρέπεται ακόμα και να επεμβαίνουν και να επιβάλουν τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας, αυτοί οι ίδιοι, δηλώνουν αναρμόδιοι για το κατοχικό δάνειο ύψους πάρα πολλών δισ. ευρώ, που η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από απάντηση – επιστολή του προέδρου της ΕΚΤ, κ. Τρισέ, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, όπως λίγο καιρό πριν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλώνει αναρμόδιος για να αποφανθεί για το κατοχικό δάνειο που η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα’.

Χανιώτικα Νέα