Βόμβα στο Δημαρχείο Αρκαλοχωρίου

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του δημαρχείου Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο Κρήτης και εντοπίστηκε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας.

Οι ειδικοί  της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι η  βόμβα αποτελείτο από ένα πλαστικό βαρέλι των 10 λίτρων γεμάτο πέτρες και 5,5 κιλά εκρηκτικής ύλης η οποία είχε συλλεγεί από παλιά βλήματα, δύο κοινούς πυροκροτητές με βραδύκαυστα φυτίλια και ένα ψηφιακό ρολόι, χωρίς μπαταρία.

Σε ένα  παγκάκι της πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο, βρέθηκε μετά από υπόδειξη του αγνώστου και ένας φάκελος αλληλογραφίας που περιείχε μια προκήρυξη με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο σε βάρος πολύ γνωστής οικογένειας, η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και πολιτικά στην περιοχή. Η προκήρυξη ήταν ένα σημείωμα στο οποίο είχαν επικολληθεί τμήματα λέξεων που είχαν αποκοπεί από διάφορα έντυπα και σχημάτιζαν φράσεις που αναφέρονταν σε οικονομικές διαφορές και δραστηριότητες των μελών της οικογένειας.