«Κιτρινόμαυρη» δίψα για την Κούπα!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την ΑΕΚ. Η ώρα της κατάκτησης του Κυπέλλου, του μεγάλου στόχου, που από τα μέσα της σεζόν και την κακή πορεία στο πρωτάθλημα, έγινε αυτοσκοπός.

Το απόγευμα του Σαββάτου (30/4, 20:30, ΝΕΤ, Conn-X, Sentra 103,3) η «Ενωση» αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, στον τελικό της διοργάνωσης, με στόχο να βάλει τέλος στην «ανομβρία» τίτλων που κρατά 9 χρόνια.

Από το 2002, όταν και κατέκτησε το τελευταίο της Κύπελλο, έχει να σηκώσει τρόπαιο η ΑΕΚ και η δίψα για την επιστροφή στις επιτυχίες είναι δεδομένη. Φάνηκε από τον κόσμο, που έκανε σαν… τρελός εξαντλώντας εν ριπή οφθαλμού όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια και θα «βάψει» κατακίτρινο το «Σπύρος Λούης», καθώς περισσότεροι από 35.000 «Ενωσίτες» θα βρεθούν στις εξέδρες.

Ιδιο πάθος υπάρχει και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τόσο ο Μανόλο Χιμένεθ όσο και οι παίκτες με τις δηλώσεις τους έχουν δείξει ότι έχουν και αυτοί θέλουν πολύ την κατάκτηση του τροπαίου, που θα λειτουργήσει ως λύτρωση και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση και εν όψει των πλέι οφ.

Αλλωστε, τα ανοικτά «μέτωπα» είναι πολλά για την ΑΕΚ και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο και μπορεί οι εξελίξεις να έχουν προς το παρόν «παγώσει», ελέω τελικού, όμως τόσο στο διοικητικό, το μετοχικό, το αγωνιστικό, αλλά και το θέμα προπονητή αναμένεται να έχουν εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

Γι’ αυτό και στην «Ενωση» ούτε που θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο ήττας στον τελικό, γιατί τότε θα «ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου» και οι αντιδράσεις και οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες. Αλλωστε, ο κόσμος στο παρελθόν είχε καταστήσει σαφές ότι δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από το Κύπελλο και αν αυτός ο στόχος δεν επιτευχθεί τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αν αναλογιστούμε και τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά το 6-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται στον τελικό είναι ότι ο Σταύρος Αδαμίδης και ο εκτελεστικός διευθυντής, Γιώργος Κωνσταντινίδης, θα μεταβούν το βράδυ στο ξενοδοχείο στο οποίο έχει καταλύσει η αποστολή, θα δειπνήσουν με την ομάδα και θα διανυκτερεύσουν εκεί.

Επιπλέον, το πρωί του Σαββάτου (30/4) οι παίκτες που έχουν μείνει εκτός 20άδας από τον Μανόλο Χιμένεθ θα μεταβούν στο ξενοδοχείο και έτσι σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα θα μεταβεί στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η τελευταία προπόνηση, που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (29/4) στα Σπάτα, δεν είχε «ειδήσεις». Ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε να δουλέψει αρκετά στα στημένα και σε ασκήσεις με μπάλα χωρίς να πραγματοποιήσει διπλό, θέλοντας έτσι να διατηρήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του και να τους αποφορτίσει από το άγχος.

Με την ολοκλήρωση της προπόνησης ο Ισπανός τεχνικός ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή από την οποία αποκλείστηκαν οι Γιάχιτς, Ντρπιτς, Νταντόμο, Αργυρίου, Ιντζόγλου, Εντερ και Μπερνς. Οι 20 ποδοσφαιριστές που θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο της ομάδας είναι οι Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Ματέος, Γκέντσογλου, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Λαγός, Μπαχά, Μάκος, Καφές, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Σκόκο, Ντιόπ, Λυμπερόπουλος.

Οσο για τα πλάνα της 11άδας, αυτή αναμένεται να παραταχθεί με σύστημα 4-4-2 και «ρόμβο» στη μεσαία γραμμή. Τερματοφύλακας θα είναι ο Σάχα. Γεωργέας και Καράμπελας θα καλύπτουν τα δύο άκρα της άμυνας, με τους Ματέος και Δέλλα στο κέντρο της. Ντιόπ (κόφτης), Μίτσελ, Μάκος (εσωτερικοί μέσοι) και Λυμπερόπουλος («κορυφή») θα συνθέτουν το ρόμβο της μεσαίας γραμμής, με τους Σκόκο και Μπλάνκο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Οσο για τα διλήμματα που μπορεί να υπάρχουν για το αρχικό σχήμα, ο Λαγός διεκδικεί τη θέση του Μίτσελ και ο Μανωλάς του Ματέος.