Στο ΣτΕ ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων κατά της ίδρυσης Εφετείου στο Ηράκλειο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε τελικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, καταθέτοντας αίτηση ακυρώσεως του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο ιδρύεται έδρα Εφετείου στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει στην αίτηση ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων η διάσπαση του Εφετείου Κρήτης, πλήττει την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης και τα επαγγελματικά και ηθικά συμφέροντα των μελών του συλλόγου.

Όπως υποστηρίζουν, η ίδρυση του νέου Εφετείου στο Ηράκλειο διασπά και υποβαθμίζει το Εφετείο Κρήτης, που λειτουργούσε 150 χρόνια στα Χανιά.

Οι Χανιώτες δικηγόροι χαρακτηρίζουν επίσης παράνομη και τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, στην οποία στηρίχτηκε η ίδρυση του νέου Εφετείου, διότι, μεταξύ άλλων, δεν έλαβε υπόψη της τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της ποινικής δικαιοσύνης.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Δημήτρης Ποντικάκης, μόλις οριστεί δικάσιμος από το ΣτΕ για την αίτηση ακύρωσης, ο σύλλογος θα καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα (στο ΣτΕ) ώστε να μπλοκάρει την προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο λειτουργία του Εφετείου Ηρακλείου.

Ο κ. Ποντικάκης ανακοίνωσε επίσης ότι –μετά και την προσφυγή στο ΣτΕ- ο ίδιος θα εισηγηθεί στην ολομέλεια του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων να σταματήσει από την ερχόμενη Δευτέρα η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους.

[neatv.gr]