Δεν έχει ισχύ το ρεκόρ, λόγω Δημοσίου…

Πήρε το ρίσκο και τα κατάφερε! Η Νικόλ Κυριακοπούλου, με επίδοση 4.55μ. στο επί κοντώ, ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ (το κατέχει η Αφροδίτη Σκαφίδα του Ολυμπιακού), όμως το παράδοξο είναι ότι η επίδοση αυτή θα μετρήσει στο εξωτερικό κι όχι στην χώρα μας !

Αιτία το γεγονός ότι η Κυριακοπούλου, έχει παραδώσει το δελτίο της και θεωρητικά δεν είναι καταγεγραμμένη ως αθλήτρια από τη στιγμή που έχει κάνει τα χαρτιά της για διορισμό στο δημόσιο.

Ο Νόμος που της απαγορεύει να είναι στο δημόσιο και παράλληλα να κάνει αθλητισμό, της δημιουργεί όπως και σε πολλούς άλλους Έλληνες αθλητές κι Ελληνίδες αθλήτριες, από τη στιγμή που πήρε το ρίσκο να αγωνιστεί.

Επειδή όμως το θέμα είναι ηθικό, περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει η πολιτεία και εάν υπάρχει περίπτωση αλλαγής νομοσχεδίου. Η Νικολ, κατετάγη 6η (ήρθε δεύτερη στη σειρά μαζί με άλλες 4 αθλήτριες που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τον πήχη στα 4.55 όμως επειδή πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, την άφησε σχετικά πίσω στην κατάταξη.

Για την ιστορία, πρώτη ήρθε η Γερμανίδα Σπίγγελμπουργκ με επίδοση 4.60μ.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έδειξε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση έχοντας περάσει πρώτα με έγκυρα άλματα τα 4.10μ., 4,30μ. και 4,45μ. ενώ είχε και τρεις αποτυχημένες στα 4.60μ.

Ρεθεμνιώτικα Νέα