Νεκροί Ελληνοαμερικανός και Βρετανός φωτορεπόρτερ στη Λιβύη

Δύο ακόμα φωτορεπόρτερ, ο Βρετανός Τιμ Χεθέρινγκτον, συν-σκηνοθέτης του προταθέντος για Όσκαρ πολεμικού ντοκιμαντέρ «Restrepo» και ο Ελληνοαμερικανός φωτογράφος του πρακτορείου Getty, Κρις Χόνδρος, έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στη Μισράτα ενώ κάλυπταν τις μάχες μεταξύ των εξεγερμένων και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι φωτογράφοι ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα που χτυπήθηκε από βλήμα όλμου στην Λεωφόρο Τρίπολης, την κύρια οδική αρτηρία που οδηγεί στο κέντρο της Μισράτα. “Ήταν ήσυχα και προσπαθούσαμε να ξεφύγουμε και μετά έπεσε ένα βλήμα όλμου και ακούσαμε εκρήξεις”, δήλωσε ο ισπανός φωτογράφος Γκιγιέρμο Θερβέρα.

Ο Χεθέρινγκτον τιμήθηκε το 2007 με τη σημαντική διάκριση World Press Photo of the Year και συν-σκηνοθέτησε με τον Σεμπάστιαν Γιούνκερ το 2010 το ντοκιμαντέρ για τον αφγανικό πόλεμο “Restrepo”, που προτάθηκε για το Οσκαρ του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Ο 41χρονος Χόνδρος έχει καλύψει σημαντικές συγκρούσεις στο Κόσοβο, την Αγκόλα, τη Σιέρα Λεόνε, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, το Κασμίρ, τη Δυτική Όχθη, το Ιράκ και τη Λιβερία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του και έχει κερδίσει υποψηφιότητα για βραβείο Πούλιτζερ. Έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη με καταγωγή από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

[tvxs.gr]