Πανελλαδική απεργία κλειστά τα ΚΕΠ

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, που καταγγέλλουν “προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού των ΚΕΠ και ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης έναντι των συμβασιούχων.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ, επισημαίνει ότι η 48ωρη απεργία είναι μόνο η αρχή και πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 5 το απόγευμα οι πωλητές λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή τους μέσω του σχεδίου ”Καλλικράτης” στους δήμους.

Οι εκδηλώσεις αντίδρασης, όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, θα κλιμακωθούν με απεργία διαρκείας από την Τρίτη 18 Μαΐου 2010.

Ο κλάδος εκτιμά ότι η ρύθμιση που προωθείται θα έχει ως συνέπεια την παρακμή και τον εκφυλισμό του θεσμού και “θα χαρίσει ολοσχερώς σε άνομα ιδιωτικά συμφέροντα το φθηνό μέχρι σήμερα λιανεμπόριο των φρούτων, των λαχανικών αλλά και των βιομηχανικών ειδών πρώτης ανάγκης”.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

[greeknews.biz]