Πιθανή συγχώνευση καναλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης

Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για συγχωνεύσεις στον χώρο τον Μ.Μ.Ε,ειδικά στον χώρο της τηλεόρασης.

Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται ειδικά στο διαδίκτυο με αφορμή την κρίση που περνάει το ALTER (ιδιοκτησίας Γιαννικου-Κουρη)και με την αναστολή μετάδοσης προγράμματος που αποφάσισε το κανάλι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας γίνονται συζητήσεις μεταξύ και των 4 μεγαλυτέρων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, πηγές αναφέρουν ότι ο Γιώργος Κουρής βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πιθανή συγχωνεύση του ALTER με τον όμιλο του ΑΝΤ1 άλλα και τον γερμανικό ΑLPHA με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός μεγάλου ομίλου.Οι Γερμανοί σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές εμφανίζονται πολύ θετικοί δεδομένου ότι αναζητούν τρόπους να αποχωρήσουν από την ελληνική τηλεοπτική αγορά με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Στην αντίπερα όχθη εξετάζεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης-συνεργασίας MEGA-STAR. Πηγές αναφέρουν ότι το STAR και η οικογένεια Βαρδινογιάννη βλέπουν πολύ θετικά αυτήν την εξέλιξη δεδομένου του ότι η οικογένεια με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσει την δύναμη της καθώς και την παρουσία της στα ελληνικα Μ.Μ.Ε. και ειδικότερα στην τηλεόραση. Ας μην ξεχνάμε οτι και στο παρελθόν ο Γιώργος Μπόμπολας έκανε την εμφάνιση του στις εγκαταστάσεις του STAR και οι συζητήσεις με τα υψηλά ιστάμενα στελέχη του καναλιού κινήθηκαν σε πολύ καλό και θερμό κλίμα.Τώρα όσο αφορά τον ΣΚΑΙ,ο όμιλος Αλαφουζου εξαιτίας του χαμηλού λειτουργικού του κόστους από την αρχή μάλιστα λειτουργίας του δεν έχει ανάγκη προς το παρόν τουλάχιστον για τέτοιου είδους κίνηση….

Το θετικό αυτών των κινήσεων είναι ότι οι διαφημιστικές εταιρίες θα κινηθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά σε 2 κανάλια και όχι σε 4 που είναι η σημερινή αγορά.Ενώ το αρνητικό της ιστορίας αυτής είναι ότι θα βρεθούν χωρίς δουλεία εκατοντάδες τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι καθώς όπως υποστηρίζουν οι διαφημιστικές εταιρίες ακόμα και αν ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα,η ελληνική αγορά δεν θα μπορέσει να αντέξει σε καμία περίπτωση παραπάνω από 2 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.Ένα αλλο ερώτημα που προκύπτει είναι αν όλα τα υπόλοιπα, τοπικής εμβέλειας,κανάλια  συγχωνευθούν σε 1 μεγαλο ομιλο ή θα παραμείνουν ως έχουν.Η πορεία και το μέλλον θα δείξει για το τι μέλλει γενέσθε.

[tvnea.blogspot.com]