Η δημοσιογράφος του Alter Μάγδα Τσέγκου στην Βουλή

Με εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ψήφου των γυναικών τίμησε η Βουλή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στην ειδική συνεδρίαση της μόνιμης επιτροπής ισότητας νεολαίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου μίλησε και η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια του Alter Μάγδα Τσέγκου !

H δημοσιογράφος στην θεματική ενότητα “ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΜΕ” μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Μίλησε για τις Γυναίκες με οικογένεια, τις άνεργες, τις νέες κοπέλες τις πολύτεκνες, τις μονογονεικές οικογένειες όλες αυτές τις γυναίκες που ζει μέσα από τα 14 χρόνια πορείας της στο χώρο των ΜΜΕ.

Στην ομιλία της εντυπωσίασε καθώς παρουσίασε μια άλλη εικόνα από αυτή που ακούστηκε κατά την 3ωρη εκδήλωση.

«Είδε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο», όπως το παρουσίασαν οι περισσότερες γυναίκες και μίλησε για τον θετικό ρόλο της τηλεόρασης αυτόν που αποσπασθεί και η ίδια να έχει, της προσφοράς και της στήριξης στην γυναίκα μέσα από τα ΜΜΕ».

Μίλησε για το ρόλο των γυναικών που εργάζονται στην τηλεόραση και που οφείλουν να στηρίζουν και να προβάλουν τα προβλήματα τις αγωνίες και τα δικαιώματα των γυναικών σε κάθε ηλικία από τα νέα κορίτσια που μπαίνουν στην εργασία δίχως δικαιώματα μέχρι την ηλικιωμένη γυναίκα που δεν έχει ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και της έκοψαν στα δυο την σύνταξη. Χαρακτηριστικά είπε:

«Σήμερα η γυναίκα όπου κι αν απασχολείται πρέπει να ορθώνει το ανάστημά της όπως έκανε πάντα. Ιδίως όταν μπορεί να δημοσιοποιεί γεγονότα. Αυτό κάνω και εγώ! Θα το κάνω όσο μπορώ. Κάθε μέρα. Κάθε πρωί.

 

Η εποχή δεν είναι για σιωπή. Εμείς οι γυναίκες κατορθώσαμε δυσκολότερα όπως μας τα είπαν οι γιαγιάδες μας. Μνημόνιο είναι και θα περάσει. Και να ξέρετε κάτι πολύ σημαντικό. Η πραγματική τηλεόραση δεν χρειάζεται μεικ άπ στην αλήθεια. Αυτή υπηρετώ και χαίρομαι γι αυτό.

Πίσω από τα φώτα υπάρχει ψυχή, δύναμη και σθένος.»

[kazantv.gr]