Μεξικανός ο πιο πλούσιος του κόσμου

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο; Η λίστα του Forbes για το 2011 σου δίνει την απάντηση όπως κάθε χρόνο.

Χωρίς πολλές αλλαγές έτσι και φέτος στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Μεξικανός μεγιστάνας Carlos Slim, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 74 δις δολάρια από την τηλεπικοινωνιακή αυτοκρατορία του. Το εντυπωσιακό είναι ότι το εισόδημα του αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά 20.5 δις δολάρια.

Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates βρίσκεται στη δεύτερη θέση με το εισόδημά του να ανέρχεται στα 56δις δολάρια. Η θέση του Gates αντανακλά σε μεγάλο ποσοστό την φιλανθρωπική του δράση κατά την διάρκεια του χρόνου, όπως σημειώνει το περιοδικό Forbes.

Ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση ο Αμερικανός επιχειρηματίας Warren Buffett και ο Γάλλος επιχειρηματίας της εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH Bernard Arnault με περιουσίες αντίστοιχα στα 50δις και 41δις δολάρια.

Σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού Forbes έχουν αυξηθεί οι δισεκατομμυριούχοι στις χώρες του BRIC’s, δηλαδή στην Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν η Ρωσία και η Κίνα. Η Μόσχα φιλοξενεί 79 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ενώ η Νέα Υόρκη 58, ενώ ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα σχεδόν διπλασιάστηκε, αγγίζοντας τους 115.

Στη λίστα περιλαμβάνονται πλέον και έξι δισεκατομμυριούχοι που συνδέονται με το Facebook, συμπεριλαμβανομένων των Mark Zuckerberg και του Sean Parker.

Ο ιδρυτής των καταστημάτων Ikea, Ινγκβαρ Κάμπραντ, ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος, αφού η περιουσία του μειώθηκε κατά 17 δισ. δολάρια, στα 6 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να πέσει από την 11η θέση στη θέση 162.

Ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων που περιλαμβάνονται στη λίστα ανήλθε επίσης σε επίπεδο ρεκόρ, στα 4,5 τρισ. δολάρια.

Οι 10 πιο πλούσιοι του κόσμου
από τη λίστα του Forbes

1 Carlos Slim (Μεξικό) Telecom $74δις
2 Bill Gates (ΗΠΑ) Microsoft $56δις
3 Warren Buffett (ΗΠΑ) Berkshire Hathaway $50δις
4 Bernard Arnault (Γαλλία) LVMH $41δις
5 Larry Ellison (ΗΠΑ) Oracle $39.5δις
6 Lakshmi Mittal (Ινδία) Ατσάλι $31.1δις
7 Amancio Ortega (Ισπανία) Zara $31δις
8 Eike Batista (Βραζιλία) Μεταλλεία $30δις
9 Mukesh Ambani (Ινδία) Πετρέλαιο και άεριο $27δις
10 Christy Walton (ΗΠΑ) Wal-Mart $26.5 δις

[menslounge.gr]