Αντιπολεμικό διήμερο στις 18 και 19 Μαρτίου στα Χανιά

Εναν εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης και διασκέδασης, έναν ανατρεπτικό πολιτισμό μακριά από τα τηλε-παράθυρα της ντροπής και του lifestyle που μας διαφημίζουν είναι ο στόχος των διοργανωτών για το 10ο αντιπολεμικό διήμερο,

που πραγματοποιείται το διήμερο 18 – 19 Μαρτίου, στο παλιό Τελωνείο στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, από την ‘Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης’.
Το διήμερο, που κλείνει 10 χρόνια με πολύ σημαντικές πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχει γίνει θεσμός για τη νεολαία. ‘Το διήμερο θέλουμε να αποτελέσει σταθμό, όχι επειδή είναι επετειακό αλλά επειδή πραγματοποιείται σε μια καινούργια ιστορική περίοδο, γεμάτη κινδύνους και δυσκολίες αλλά ταυτόχρονα πολλές δυνατότητες για αυτούς που οραματίζονται μια διαφορετική ζωή. Η επόμενη μέρα θα κριθεί από τη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είτε θα υποκύψουμε στις προσταγές του κεφαλαίου και θα ζήσουμε χειρότερα, υποθηκεύοντας το μέλλον της γενιάς μας και όσων ακολουθούν είτε θα καταφέρουμε να υπερβούμε την κρίση του συστήματός τους, προς όφελος του κόσμου της δουλειάς και να γράψουμε εμείς την επόμενη σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας!’, αναφέρουν οι διοργανωτές. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 18 Μάρτη

– 6 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: ‘Τα δημόσια αγαθά στη δίνη της οικονομικής κρίσης και οι αγώνες του εργατικού – φοιτητικού κινήματος’.

Ομιλητές: Ντίνα Ρέππα – εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων.
Παντελής Λούβρος – μέλος του σχήματος πόλης της Ν. Σμύρνης ‘Μια πόλη ανάποδα’.
Ολγα Κοσμοπούλου – γιατρός των 300 μεταναστών απεργών πείνας και μέλος Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ. Θωμάς Σουνάπογλου – μέλος ΣΜΤ Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.
8.30 μ.μ. Συναυλία. Sugahspank, Ορθολογιστές, Υπόγεια ρεύματα.

Σάββατο 19 Μάρτη

6 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: ‘Κρίση και εξεγέρσεις, στην αρχή μιας νέας εποχής’.
Ομιλητές: Αρης Χατζηστεφάνου – δημοσιογράφος Infowar και μέλος του πληρώματος Free Gaza. Νασίμ Αλάτρα – δημοσιογράφος ‘Ελευθεροτυπίας’.
Γιάννης Ελαφρός – δημοσιογράφος ‘Καθημερινής’ και ‘Πριν’.
8.30 μ.μ. Συναυλία. Μαθητικά Συγκροτήματα, Ρεμπέτ Ασκέρ, Τρίφωνο, Active member.
Τα έξοδα του διημέρου καλύπτονται από την είσοδο των 7 ευρώ.