Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα στις 22.00

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού που στις 22:00 θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στη μάχη του τελικού παρών θα είναι και ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος  προπονήθηκε κανονικά το πρωί της Κυριακής και είναι πλέον στη διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο Σέρβος γκαρντ είχε ταλαιπωρηθεί από γαστρεντερίτιδα μετά τον αγώνα με την Παρτιζάν, ωστόσο η κατάστασή του βελτιώθηκε και πλέον είναι σε θέση μάχης.

Στο Παλέ ντε Μπερσί του Παρισιού, θα βρεθούν απόψε αρκετές χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού, σίγουρα περισσότεροι από τους 5.000 που παρακολούθησαν τον ημιτελικό με την Παρτιζάν.
Οι Ερυθρόλευκοι διεκδικούν τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία τους και η μοίρα τους έφερε και πάλι απέναντι στους Καταλανούς, οι οποίοι επίσης «διψούν» για τον τίτλο.
Στο γήπεδο, όπου ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο, το 1996, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη θα είναι βέβαια η δεύτερη φορά που θα πανηγυρίσει στο ίδιο γήπεδο, αφού πρωταθλητής ήταν και στον αγώνα του 1996, ως παίκτης του Παναθηναϊκού.