Εργασίες αποκατάστασης στο Μέγαρο Παπαδόπετρου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι οικοδομικές εργασίες για την αποκατάσταση του μεγάρου Παπαδόπετρου, επί της οδού Τζανακάκη, στο κέντρο της πόλης των Χανίων.
Παράλληλα, θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσει η υλοποίηση της εργολαβίας και για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου, το οποίο, ως γνωστόν, έχει γίνει δωρεά στο Πολυτεχνείο Κρήτης.


Ο πρύτανης του Ιδρύματος, Γιάννης Φίλης, μιλώντας πρόσφατα για τις εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του μεγάρου Παπαδόπετρου -στο περιθώριο της ετήσιας τελετής απονομής μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης και διδακτορικών διπλωμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης- είχε επισημάνει ότι το συγκεκριμένο κτήριο θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού.
«Θα αποδοθεί στην κοινότητα του Πολυτεχνείου, δηλαδή καθηγητές, φοιτητές και υπαλλήλους για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Και θα είναι το κτήριο ανοιχτό πλέον και θα λειτουργεί μια χαρά στο κέντρο της πόλης», είχε επισημάνει ο κ. Φίλης, θέση την οποία επανέλαβε και χθες το βράδυ, μιλώντας στα «Χ.Ν.», τονίζοντας, παράλληλα, ότι το μέγαρο Παπαδόπετρου θα μπορεί να διατίθεται και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων από τοπικούς φορείς, υπό την προϋπόθεση ότι οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

[Χανιώτικα Νέα]