Στην τελική ευθεία η εθνική χάντμπωλ, για το παιγνίδι με την Ολλανδία αύριο στο κλειστο Κλαδισού

Από προχθές το πρωϊ βρίσκεται στα Χανιά η εθνική μας ομάδα χάντμπολ ανδρών και πραγματοποιεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της εν’ όψει του αυριανού αγώνα που θα δώσει (7μμ) στο κλ. Κλαδισού με την αντίστοιχη της Ολλανδίας, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012.


Μέχρι και σήμερα οι προπονήσεις είναι διπλές και μετέχουν οι 17 αθλητές που τελικά επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Μάντζος, ανάμεσά τους και ο άσος του Κύδωνα, Νίκος Κοκολοδημητράκης.
Αναλυτικά η απόστολή της εθνική μας στην οποία περιλαμβάνονται 6 “ξενιτεμένοι”: Αλέξης Αλβανός (Λούμπεκε/Γερμανία), Γιώργος Χαλκίδης (Βετσλάρ/Γερμανία), Κώστας Τσιλιμπάρης (Κοβερσάνο/Ιταλία), Σπύρος Μπαλωμένος (Ρουνάρ/Νορβηγία), Νίκος Ρηγανάς (Κωστάντζα/Ρουμανία), Δημήτρης Τζιμούρτος (Αϊντραχτ Χιλντεσχάϊμ/Γερμανία), Νίκος Τζούφρας (Φίλιππος Βέροιας), Θόδωρος Ευαγγελίδης (Φίλιππος Βέροιας), Βύρων Παπαδόπουλος (ΕΣΝ Βριλησσίων), Γιώργος Βακάλης (ΑΕΚ), Ευγένιος Κουλούρης (ΑΕΚ), Χριστόφορος Μπακαούκας (ΑΕΚ), Γιώργος Ζαραβίνας (Διομήδης Άργους), Νίκος Μουντζουρίδης (ΑΣΕ Δούκα), Γιώργος Μαστορογιάννης (ΑΣΕ Δούκα), Βασίλης Κεσίδης (ΧΑΝΘ), Νίκος Κοκολοδημητράκης (Κύδων Χανίων).
Ο κ. Μάντζος, αναφερόμενος στην αυριανή αναμέτρηση, δήλωσε: «Πρώτος στόχος είναι να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη, που θα μας δώσει 2 πολύτιμους βαθμούς. Έτσι θ’ ικανοποιήσουμε και τον κόσμο που θα έρθει σ’ αυτό το πολύ ωραίο γήπεδο για να μας ενισχύσει. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται στα Χανιά η εθνική χάντμπολ και σίγουρα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους θεατές οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα. Μέχρι τώρα στην προετοιμασία όλα πάνε καλά, με τα παιδιά να έχουν κέφι στις προπονήσεις».
Οι σημερινές ώρες προπόνησης της εθνικής μας στο κλ. Κλαδισού (στο παρκέ του οποίου έχει τοποθετηθεί ο ειδικός τάπητας τάραφλεξ, που χρησιμοποιείται για αγώνες χάντμπολ) είναι: 10πμ-12μ και 7μμ-9μμ, ενώ αύριο οι διεθνείς μας θα προπονηθούν 10.30πμ-12.30μμ.
Η αποστολή της Ολλανδίας θα έρθει απόψε στα Χανιά και θα προπονηθεί στο κλ. Κλαδισού αύριο το πρωϊ (9-10πμ).
Όπως προαναφέρουμε, ο αγώνας αρχίζει στις 7μμ, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ έχει προγραμματιστεί απ’ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ-1.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μίκλος Αντόρκα και Ρόμπερτ Χούκερ (Ουγγαρία), ενώ παρατηρητής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ ορίστηκε ο Κυριάκος Καπλάνης (Κύπρος).
Το αυριανό παιχνίδι (το οποίο συνδιοργανώνουν η ΟΧΕ, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά) έχει ιδιαίτερη σημασία για την εθνική μας, αφού μπορεί να μη διατηρεί ελπίδες πρόκρισης, όμως θέλει να πάρει την 3η θέση ώστε ν’ αποφύγει προ – προκριματική φάση στην επόμενη διοργάνωση.
Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που οι χανιώτες φίλαθλοι θα πρέπει να βρεθούν στο πλάι των αθλητών μας και να στηρίξουν την προσπάθειά τους για νίκη.
Στο κλ. Κλαδισού θα είναι και ο “Γαλανόλευκος Φάρος”, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να δώσουν δυναμικό “παρών” και να βοηθήσουν την εθνική μας.
* Η Ελλάδα μετέχει στον 6ο προκριματικό όμιλο, στον οποίο εκτός από την Ολλανδία παίρνουν μέρος και οι Τσεχία, Νορβηγία, οι οποίες αγωνίζονται αύριο αντίπαλες.
Τα μέχρι τώρα τα αποτελέσματα στον όμιλο.
1η αγωνιστική: Νορβηγία-Ολλανδία 35-30, Τσεχία-Ελλάδα: 32-20.
2η αγωνιστική: Ολλανδία-Τσεχία 25-33, Ελλάδα-Νορβηγία 25-32.
Η  βαθμολογία (σε 2 αγώνες): Τσεχία 4 (65-45 γκολ), Νορβηγία 4 (67-55), Ολλανδία 0 (55-68), Ελλάδα 0 (45-64)

[Χανιώτικα Νέα]