Σχεδόν 4.000 Κινέζοι έφυγαν από τα Χανιά το τελευταίο τριήμερο

Εξι ακόμη πτήσεις με 1.800 Κινέζους αναχώρησαν χθες από το αεροδρόμιο των Χανίων με προορισμό την Κίνα.

Συνολικά το περασμένο τριήμερο αναχώρησαν αεροπορικώς από τα Χανιά για την Κίνα 3.551 άτομα με δώδεκα πτήσεις -εκ των οποίων οι δύο το Σάββατο (με 541 επιβάτες) και οι τέσσερις την Κυριακή (με 1.207 επιβάτες).

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Χανίων, Σταύρο Καστρινάκη, η διαδικασία μεταφοράς κυλάει ομαλότατα και τυχόν μικροπροβλήματα έχουν λυθεί και όλα πηγαίνουν κανονικά.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα αεροπλάνα με προορισμό την Κίνα αναχωρούν κάθε δύο – τρεις ώρες, ώστε «να μην υπάρχει συνωστισμός και να μη δημιουργείται πρόβλημα με τις κανονικές πτήσεις που έχουμε στο αεροδρόμιο».

Ερωτηθείς αν υπήρξαν προβλήματα με την ταυτοποίηση προσώπων καθώς αρκετοί υπήκοοι Κίνας έφυγαν άρον – άρον από τη Λιβύη, χωρίς να έχουν μαζί τους τα διαβατήριά τους ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα, ο κ. Καστρινάκης επεσήμανε ότι όντως «οι άνθρωποι έφυγαν πολύ βιαστικά και με δύσκολες συνθήκες.

Αν θυμάστε, τις πρώτες ημέρες υπήρχαν πολλοί τραυματίες, φαινόταν στα πρόσωπά τους και στο ντύσιμό τους ότι ήταν πολύ ταλαιπωρημένοι και αυτό είχε σαν συνέπεια, πολλοί από αυτούς να φύγουν από τη Λιβύη χωρίς διαβατήριο, χωρίς κανένα έγγραφο.

Από ’κει και πέρα, τα στοιχεία μάς τα έδωσε σε λίστες η Κινεζική πρεσβεία και με αυτές τις λίστες τους προωθούμε και γίνεται κανονικός έλεγχος διαβατηρίων ή έλεγχος με βάση τις λίστες που μας έχει δώσει η πρεσβεία».

Cretalive