Μεσογειακό φεστιβάλ τεχνών στην Κρήτη 2011

Τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2011 η βρετανική εταιρεία Militfest Entertainment με τον Δήμο Ηρακλείου και άλλους μεγάλους Δήμους της Κρήτης σχεδιάζουν να διεξάγουν στην Κρήτη το πρώτο διεθνές Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών, το οποίο πρόκειται  να γίνει το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς.  

Ημερομηνίες της διεξαγωγής: 21 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου

Αφιερώματα: 70 χρόνια από Μάχης της Κρήτης, 2500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα,  255η επέτειο του W.-A. Mozart, 100η επέτειο του μεγάλου Ηρακλειώτη Οδυσσέα Ελύτη.

Κεντρικά γεγονότα:

1) Παράσταση της όπερας W.-A. Mozart  «Idomeneo Re di Creta»

2) Διεθνές μουσικό μεσογειακό Φεστιβάλ Crete International Tattoo.

Άλλα γεγονότα: συναυλίες και εκδηλώσεις μουσικών συγκροτημάτων με κλασσικό και λαϊκό ρεπερτόριο σε διάφορους χώρους της Κρήτης, λαμβάνεται η απόφαση για την διεξαγωγή  διάφορων καλλιτεχνικών γεγονότων.
Συμμετέχοντες: Nikolay Tsiskaridze και Maria Alexandrova (Ρωσία), Jordi Savall (Ισπανία), Νίκος Σπάνος (Ελλάδα), Rebecca Evans (Μεγάλη Βρετανία), Solisti Veneti (Ιταλία), Ρωσική Κρατική Ακαδημαϊκή Καπέλα του Yurlov (Ρωσία), Κρατικό ρωσικό μπαλέτο (Ρωσία), στρατιωτικές ορχήστρες διάφορων χωρών του κόσμου (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Μεξικό, Νέα Ζελανδία, Καναδάς, ΗΠΑ κ.α.),  Sbandieratori από το Sansepolcro (Ιταλία), Christchurch city pipe band(Νέα Ζελανδία)  και πολλοί άλλοι. Συνολικά περίπου 1300 συμμετέχοντες από 20 χώρες του κόσμου.

Διοικητική υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Ρεθύμνου, διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους Δήμους Χανίων και Αγίου Νικολάου.

Αρχές χρηματοδότησης: Το Φεστιβάλ καλύπτετε οικονομικά από χορηγίες της  Militfest Entertainment

Ο Δήμος συμμετέχει οργανωτικά – διοικητικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Προοπτικές: Διεξαγωγή τέτοιων Φεστιβάλ σε τακτική βάση στην Κρήτη.

[digitalcrete.gr]