Παγκρήτια πορεία από εργαζόμενους των Stage

«Δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν άλλο». Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα των εργαζομένων με καθεστώς stage στη χθεσινή παγκρήτια πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.
Εργαζόμενοι από όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο Ρεθύμνου, ενώ έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία, σε μια πορεία που ολοκληρώθηκε καθόλα ειρηνικά και με τη συμμετοχή και φοιτητών που στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στα stage.


Η πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε είχε και αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά, αφού χθες ψηφίστηκαν στη Βουλή τα οικονομικά μέτρα.
«Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, για την απόλυση τριάντα χιλιάδων εργαζομένων από τα προγράμματα stage που έχει σαν αποτέλεσμα να ρίξει στην αφάνεια και τη μιζέρια τις οικογένειές τους.
Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, θα είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους». Αυτό τόνισε η Δέσποινα Καραβάνου, πρόεδρος των εργαζομένων με προγράμματα stage στην Κρήτη.
Από την πλευρά του ο Σωκράτης Κοκοδρούλης εργαζόμενος με καθεστώς stage στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, χρησιμοποιώντας ειρωνικό και αγανακτισμένο τόνο είπε χαρακτηριστικά πως η «καλή διαχείριση των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μας έβγαλαν στους δρόμους. Θα είμαστε για πολύ καιρό. Και θέλω να πω και κάτι σε όλους τους Έλληνες πολιτικούς. Η διακίνηση ιδεών και ελευθεριών, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια δεν έχει τετραετή διάρκεια. Όμως αυτοί έχουν».
Άλλη μια κραυγή αγωνίας από τον εργαζόμενο Θοδωρή Χρονόπουλο. «Είμαι στο πόστο μου στην Εργατική Εστία στα Χανιά κοντά 36 μήνες. Στα 41 χρόνια μου θα με αδειάσουν στο δρόμο χωρίς τίποτα, χωρίς μόρια, χωρίς επίδομα ανεργίας. Δεν το δέχομαι, δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύουν και να με πετάνε στο δρόμο. Και θα αγωνιστώ».
Τη στήριξη του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης στους εργαζόμενους, εξέφρασε ο Δημήτρης Καραμάνης.
«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των εργαζομένων με stage που βιώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και παράλληλα η διαδήλωση δεν μπορεί να μην έχει αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να μην εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ως διαμαρτυρία στα σκληρά κυβερνητικά μέτρα και είναι συνέχεια των προχθεσινών κινητοποιήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνησης ότι οι εργαζόμενοι βάζουν πλάτη στην πιο σκληρή πολιτική που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα από τα χρόνια της μεταπολίτευσης».
Ακολούθησε συναυλία με τον καλλιτέχνη Μάνο Παπαδάκη στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη. Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της προχθεσινής τραγωδίας στην τράπεζα MARFIN στην Αθήνα.

[Χανιώτικα Νέα]

Φωνη εργαζομένων stage