ΜΠΑΣΚΕΤ : Final four Ολυμπιακός – Παρτιζάν 22.00

Να δώσουμε λίγη χαρά στους Έλληνες…

«Oι Ελληνες μπορούμε με πίστη και θέληση να πετύχουμε μεγάλα πράγματα και είναι ευκαιρία να το δείξουμε για μια ακόμα φορά. Ολα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας στενοχωρούν όλους πάρα πολύ αλλά θέλουμε να δώσουμε λίγη χαρά».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ενόψει του αποψινού ημιτελικού με την Παρτίζαν (22.00- Σκάι) έστειλε το μήνυμα, σχετικά με τις τελευταίες δύσκολες μέρες της χώρας μας, αφού τόσο αυτός όσο και οι έλληνες (κυρίως) παίκτες της ομάδας του είναι αδύνατον να μείνουν ανεπηρέαστοι, με τις εικόνες που βλέπουν και όσα μαθαίνουν από όλα τα ειδησεογραφικά κανάλια του κόσμο.

Παρ΄ όλα αυτά ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» στέκεται στο μπάσκετ, που όμως όπως τονίζει:

«Πάντα έπαιζε τον ρόλο του παρακινητή στην ελληνική κοινωνία και μπορούμε και τώρα να κάνουμε το ίδιο. Αλλωστε είμαστε μια χώρα που χρειαζόμαστε κάθε φορά μπροστά μας στόχους που μας δίνουν το κίνητρο να γίνουμε ακόμα πιο υπομονετικοί και αποφασιστικοί για το αποτέλεσμα που θέλουμε». Οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν απόψε πρόκριση στον τελικό του πρωταθλητριών για πρώτη φορά μετά τον θρίαμβο της Ρώμης (1997) σε ένα γήπεδο, το απαρχαιωμένο (και με απίστευτα μερεμέτια της τελευταίας στιγμής) «Παλέ Ντε Μπερσί» όπου ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε σηκώσει ως αρχηγός του Παναθηναϊκού το 1996 το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών του ελληνικού μπάσκετ.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΕΙ
Ο «Δράκος» βρέθηκε χθες και πάλι με τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς που ήταν αντίπαλοι στον αγώνα της 3ης θέσης στο πρώτο φάιναλ φορ στη Γάνδη (1988) και ο Σέρβος δεν τον ξεχνάει.

«Μεγάλος παίκτης, με υπέροχη νοοτροπία, από αυτούς που δεν βγαίνουν πλέον σήμερα, όπως και ο Γκάλης, ο Τζόρτζεβιτς και ο Πάσπαλι. Εμείς έχουμε μεγάλο κίνητρο να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρεμένη χρονιά», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

Από την πλευρά του ο Τζος Τσίλντρες υπενθύμισε τι έμαθε καλά πέρσι ο ίδιος και η ομάδα του στο Βερολίνο: «Πως πρέπει να τελειώνουμε σωστά τα παιχνίδια. Είναι η δεύτερη μου χρονιά σε ένα φάιναλ φορ και ελπίζω στο τέλος να είμαστε και οι νικητές».

Από το φάιναλ φορ απουσιάζει μεταξύ άλλων και ο Πίνι Γκέρσον, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν της Μακάμπι που αντιμετώπισε την Παρτίζαν στα προημιτελικά και δεν αρνήθηκε να μιλήσει στην «ΟΜΑΔΑ» για το φάιναλ φορ: «Μόνο προγνωστικά μη μου ζητήσετε, γιατί όποια ομάδα προβλέπω ότι θα το πάρει, συνήθως γίνεται το αντίθετο! Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός είναι σαφώς τα φαβορί για τον τελικό, όμως δεν λείπουν σχεδόν ποτέ οι εκπλήξεις στα φάιναλ φορ γι΄ αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτική ομάδα και μπορεί να περάσει την Παρτίζαν, αρκεί να περιορίσει τα σουτ από την περιφέρεια».

Θέμα παραδόσεων

Κόντρα στις παραδόσεις, η Μπαρτσελόνα ψάχνει απόψε (19.00-Σκάι) την πρόκρισή της στον τελικό κόντρα στην (για 8η συνεχόμενη φορά σε ημιτελικό) ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μόνο μια φορά οι Καταλανοί έχουν νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ημιτελικό Ευρωλίγκας, όταν και πήραν το μοναδικό τους τρόπαιο στη διοργάνωση το 2003.

«Δεν στέκομαι στις παραδόσεις, αλλά στο γεγονός ότι είμαστε σε μια πολύ όμορφη πόλη, που ελπίζω την Κυριακή το βράδυ να μας φαίνεται ακόμα πιο ωραία», τόνισε ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» Τσάβι Πασκουάλ, ενώ ο ομόλογός του στην ΤΣΣΚΑ, Ευγένι Πασούτιν, έδωσε το στίγμα του φάιναλ φορ: «Μπορεί όλη τη χρονιά να είσαι καλός και με ένα κακό ματς να τα πετάξεις όλα, όμως θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι κόντρα στην Μπαρτσελόνα που είναι το φαβορί».

[ΝΕΑ]