«Καλοδεχούμενο το ΣΑΜΑΡΙΑ, δεν έχουμε πρόβλημα με την ΑΝΕΝΔΥΚ»

Από μία κλωστή κρέμεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου με την Κρήτη, εν αναμονή της προκήρυξης για τις άγονες γραμμές, αλλά και των όσων έχουν ζητηθεί  από πλευράς Γαύδου για την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του ακριτικού νησιού.

Μετά τα όσα κατήγγειλε στη Νέα Τηλεόραση ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΕΝΔΥΚ Γιάννης Μπραουδάκης, περί «υπόγειων διαδρομών» και «συμπαιγνιών», ο Δήμαρχος Γαύδου Στρατής Λαμπάκης ξεκαθαρίζει πως δε συμβαίνει απολύτως τίποτα και το ΣΑΜΑΡΙΑ είναι καλοδεχούμενο στο νησί.

Ωστόσο, το τοπίο δείχνει ακόμη εξαιρετικά θολό.
Πληροφορίες κάνουν λόγο πως η ΑΝΕΝΔΥΚ θα ζητήσει εγγράφως να υπάρξει σαφή θέση από το Υπουργείο για το θέμα των άγονων γραμμών, ώστε να μη βρεθεί προ εκπλήξεως στη νέα προκήρυξη, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις εργασίες μετασκευής του πλοίου ΣΑΜΑΡΙΑ.

Κι αυτό γιατί τα όσα έγιναν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια και υποψίες στις τάξεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας ότι κάτι παίζεται στις πλάτες της ΑΝΕΝΔΥΚ.

Εν τω μεταξύ, εκτός της εταιρίας Ναυτοτεχνική που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τη γραμμή, στο προσκήνιο έρχεται και μία νέα εταιρία με την επωνυμία Gavdos Lines, η οποία μάλιστα, στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, προβάλλει το νεότευκτο πλοίο της και ανακοινώνει ότι γίνονται καθημερινά δρομολόγια προς τη Γαύδο από τα Σφακιά, με ώρα αναχώρησης στις 11 το πρωί.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, η ίδρυση της εταιρίας έγινε το 2011, δίνεται συγκεκριμένο τηλέφωνο επικοινωνίας και η έδρα της είναι στη Γαύδο.
Ωστόσο, από πλευράς του Λιμεναρχείου Σφακίων δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για δρομολόγιο από και προς τη Γαύδο, κάτι που σίγουρα προκαλεί εντύπωση.

Με όλες αυτές τις εξελίξεις, ουδείς μπορεί να προδικάσει αν το καλοκαίρι θα υπάρχει πλοίο που να πηγαίνει στη Γαύδο, ικανό να μεταφέρει επιβάτες, οχήματα και εμπορεύματα, καθώς η ΑΝΕΝΔΥΚ τηρεί στάση αναμονής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ Ν.Ε.
«Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία  Ναυτοτεχνική  Ν.Ε. με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Γαύδου .Σύμφωνα με την ενημέρωση η εταιρεία ιδρύθηκε με σκοπό την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Νήσου με την Νότια Κρήτη και διαψεύδει  την οποιαδήποτε σύνδεση μας με τοπικούς άρχοντες της περιοχής ή  προσπάθειες μεθοδεύσεων και καλούν οποίον παρείχε πληροφορίες να ανακαλέσει. Παράλληλα , καλωσορίζουν  όποιο ανταγωνισμό προκύψει.

Η εταιρεία όπως τονίζεται είναι στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει ,ότι έχει προβεί στην  αγορά  κλειστού  τύπου ΕΓ/ΤΡ/ΔΡ  Πλοίου με σκοπό την εξυπηρέτηση της Γραμμής Χώρας Σφακίων -Γαύδου και περιγράφει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Τέλος η ανακοίνωση αναφέρει πως ανεξάρτητα από την έκβαση του διαγωνισμού το πλοίο θα εκτελέσει ακόμη και χωρίς επιδότηση δρομολόγια από τον Ιούνιο 2011  τόσο από τη Χώρα Σφακίων , όσο και από τον Πλακιά Ρεθύμνου συμβάλλοντας  έτσι ουσιαστικά στην αύξηση της ροής επισκεπτών στο νησί και της εξυπηρέτησης των μόνιμων κατοίκων.»

neatv.gr – Π.Γ.