ΟΦΗ: Ζητείται 1 εκ. ευρώ σε 43 μέρες, αλλιώς …

Τη συμμετοχή του κόσμου στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 1,7 εκ. ευρώ προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να …υπάρχει ζήτησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με θέμα την αδειοδότηση.

1 εκ. ευρώ αναζητά επειγόντως ο ΟΦΗ, ποσό από το οποίο, οι 500.000 ευρώ αφορούν προσφυγές παρελθόντων ετών, που θα πρέπει άμεσα να καταβάλλει ο ΟΦΗ, προκειμένου να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό αδειοδότησης για τη Super League.

Σε μία εβδομάδα από σήμερα, όπως είπε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Νίκος Μαχλάς, θα προκύψει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, της τάξης του 1,7 εκ. ευρώ και η κάθε μετοχή θα τιμάται έναντι 1,23 ως 1,26 ευρώ.

Αν ο ΟΦΗ θέλει να ξεφύγει από τη θηλιά των χρεών θα πρέπει να αντλήσει περίπου 2 εκ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν – όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασιλης Ξημέρης – από την αγορά μετοχών και την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, την απορρόφηση των “ορφανών” μετοχών, από την προηγούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου – που θα αποφέρει 350.000 ευρώ – και από την επικείμενη, νέα, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Τέλος, η διοίκηση του ΟΦΗ είπε ότι το δ.σ. είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε πρόταση, είτε κάποιων που θέλουν να εισέλθουν στο δ.σ. είτε και να γίνουν πρόεδροι και υποσχέθηκε ότι αν κάποια ομάδα επιχειρηματιών καταβάλλει το ανωτέρω ποσό, το οποίο αντιστοιχεί στο 35% του τωρινού μετοχικού κεφαλαίου, η τωρινή διοίκηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραιτηθεί, ώστε η νέα διοίκηση να έχει την απόλυτη ευθύνη στην εν λευκώ διαχείριση της ΠΑΕ.

[cretalive.gr]