Μια… φίλη “έγδυσε” το σπίτι της Τζαβέλα

Θύμα κλοπής αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης συναισθηματικής και οικονομικής αξίας έπεσε η γνωστή δικηγόρος Αΐντα Τζαβέλα από μια πρώην φίλη της που όχι μόνο της άδειασε το σπίτι, αλλά της πήρε και αυτοκίνητό της και μάλιστα την ώρα που η δικηγόρος όχι μόνο της παρείχε τις νομικές της υπηρεσίες, αλλά και στέγη για τις δύσκολες στιγμές που δήθεν περνούσε.

Η Αΐντα Τζαβέλα έχει καταφύγει σε έναν δικαστικό αγώνα, τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο, προκειμένου η πρώην φίλη και εντολέας της να της καταβάλει το αντίτιμο της αξίας των κοσμημάτων της, τα οποία θεωρεί βέβαιο ότι τα έχει μεταπουλήσει. Ήδη το Πρωτοδικείο της Αθήνας με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων έχει κάνει δεκτή την αίτηση της γνωστής δικηγόρου διατάσσοντας τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Άννας Β. μέχρι το ποσό των 291.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την αγωγή της Αΐντας Τζαβέλα, τον Μάρτιο του 2002, η Άννα Β. εμφανίστηκε στο δικηγορικό της γραφείο ως πελάτισσα πείθοντάς τη να την εμπιστευτεί και να αναλάβει μια υπόθεσή της που αφορούσε επιταγή ποσού 103.750.000 δραχμών. «Η ενάγουσα μου ζήτησε τότε να αναλάβω την έκδοση διαταγής πληρωμής εις βάρος του φερόμενου ως υπογράφοντος Μιχαήλ Πολατώφ. Πέραν τούτου, με μεγάλη πειστικότητα μου ανέφερε ότι ο Πολατώφ χρησιμοποιούσε μπράβους που απειλούσαν συνεχώς τη ζωή της. Ζήτησε επιπλέον από μένα προστασία διότι κινδύνευε τάχα η ζωή της και εγώ, πεισθείσα δυστυχώς στα λεγόμενά της, δέχτηκα να τη φιλοξενήσω σπίτι μου» περιγράφει στην αγωγή της η δικηγόρος και συνεχίζει: «Με την πάροδο του χρόνου κέρδισε την απόλυτη εμπιστοσύνη μου, με αποτέλεσμα να αποκτήσει πρόσβαση σε όλους τους χώρους του σπιτιού μου, όπου και τη φιλοξενούσα, όσο και του γραφείου μου και να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια πού βρίσκονταν τα έχοντα ιδιαίτερη μεγάλη αξία κινητά μου πράγματα ώς και οι φάκελοι των υποθέσεών μου. Την ίδια χρονική περίοδο είχα να αντιμετωπίσω σειρά σοβαρότατων θεμάτων που αφορούσαν την υπεράσπιση του τότε κρατουμένου και νυν συζύγου μου Γιώργου Αγγελόπουλου. Λόγω της ανωτέρω καταστάσεως και της ιδιαίτερα πειστικής ικανότητας της εναγόμενης δεχόμουν αβίαστα όλους τους ισχυρισμούς της πιστεύοντας δυστυχώς στην εντιμότητα του χαρακτήρα της». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει ότι έφτασε ακόμη και στο σημείο να της δανείσει το αυτοκίνητό της, μάρκας BMW, που μόλις είχε αγοράσει και το οποίο δεν της επέστρεψε ποτέ.
Πηγή:Espresso