“Καπέλο” 10 λεπτών στα τσιγάρα

Στην πώληση των τσιγάρων κατά 10 λεπτά ακριβότερα οδηγήθηκαν όλοι οι περιπτερούχοι Κρήτης. Αρνούνται οι καπνοβιομήχανοι την αύξηση του ποσοστού κέρδους των ιδιοκτητών περιπτέρων από την πώληση των καπνικών προϊόντων. Στηρίζουν την πρωτοβουλία όλα τα Σωματεία της χώρας

Στην εφαρμογή της απόφασής τους να πωλούν τα τσιγάρα κατά 10 λεπτά επιπλέον από την αναγραφόμενη τιμή του πακέτου προχωρούν σήμερα οι περιπτερούχοι της Κρήτης, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στη στάση των καπνοβιομηχανιών για τη μη αύξηση του ποσοστού κέρδους του κλάδου από την πώληση των καπνικών προϊόντων.

Έτσι, οι καπνιστές στην Κρήτη ήρθαν σήμερα αντιμέτωποι με το καπέλο των 10 λεπτών σε όλες τις γειτονιές, ενώ την κίνηση αυτή στηρίζουν τα Σωματεία όλης της χώρας.

Όπως πάντως αναφέρει ο κλάδος πρόκειται για μια κίνηση στην οποία αναγκάστηκαν να καταφύγουν μετά από τις άνευ ικανοποιητικού αποτελέσματος επαφές που είχαν με το αρμόδιο υπουργείο και τις καπνοβιομηχανίες.

Οι ίδιοι διεκδικούν τη νομοθέτηση του ποσοστού κέρδους τους τουλάχιστον στο 8%, καθώς παρά τις κατά καιρούς αυξήσεις που έχουν σημειωθεί στα καπνικά προϊόντα, το κέρδος παραμένει ακόμα καθηλωμένο σε χαμηλά ποσοστά.

Οι ίδιοι μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι ακόμη και να κατεβάσουν από τα ράφια τους ορισμένες μάρκες τσιγάρων, ενώ την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται να αυξήσουν την τιμή του καπέλου τόσο όσο θα είναι σε θέση να εισπράττουν καθαρά τα 10 λεπτά.

Οι περιπτερούχοι μάλιστα θα εκδίδουν απόδειξη, στην οποία θα αναγράφεται και το ποσό των 10 λεπτών με το οποίο θα επιβαρύνεται ο πελάτης από σήμερα.

Στα πλαίσια πάντως της σημερινής ημέρας και σε ένδειξη στήριξης του αγώνα των περιπτερούχων της Κρήτης στο Ηράκλειο, όπως τόνισε, θα βρεθούν εκπρόσωποι 18 σωματείων περιπτερούχων από όλη την Ελλάδα.

[news247.gr]