Παρ’ ολίγον παραίτηση λόγω …διακοπών!

Η επικρινόμενη σοβαρά υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας έλαβε κυβερνητική υποστήριξη υψηλού επιπέδου, μετά από τις εκκλήσεις να παραιτηθεί λόγω των διακοπών που έκανε στην Τυνησία κατά τη διάρκεια της εξέγερσής στη χώρα αυτή. Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ένας εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί προσπάθησαν να τελειώσουν τη συζήτηση για τις σχέσεις με την πρώην γαλλική αποικία, μια ημέρα αφότου η υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό Μαρί εμφανίστηκε στη δημόσια τηλεόραση για να δώσει εξηγήσεις.

Ο Φιγιόν δήλωσε ότι η 64χρονη υπουργός έχει τη δική του υποστήριξη και εκείνη του Σαρκοζί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν είπε ότι η ΥΠΕΞ εξέφρασε τη λύπη της για τις λανθασμένες της κινήσεις.

Η Αλιό Μαρί επικρίνεται επειδή έκανε τις διακοπές με τους γονείς της και τον συντροφό της στα τέλη Δεκεμβρίου και επειδή αποδέχτηκε να πάει μια βόλτα με το τζέτ ενός τυνήσιου επιχειρηματία κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα.

Η κυβέρνηση, ήδη σε αμυντική θέση, για το χρόνο που έκανε να

αποστασιοποιηθεί από τον ανατραπέντα πρόεδρο Ζιν Αμπιντίν Μπεν Άλι, χρειάστηκε να “τραβήξει μια γραμμή στην υπόθεση”.

“Η Μισέλ Αλιό Μαρί έδωσε εξηγήσεις, πρόσφερε το mea culpa και

είπε ότι δεν θα το κάνει ξανά”, δήλωσε ο Μπαρουέν.

“Αυτό είναι ένα μικροεπεισόδιο, αν κοιτάξει κανείς τα πολύ πιο ανησυχητικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή … είναι υπόθεση που έχει κλείσει”, τόνισε ο εκπρόσωπος.

[i-reportergr.com]