Εκδήλωση για τo Αιολικό Πάρκο

Εκδήλωση “Ενημέρωσης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Αποπηγαδίου” οργανώνει η κατάληψη Ρόζα Νέρα την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Οπως αναφέρει σε κείμενό της, ανάμεσα σε άλλα :


“«Αιολικό Πάρκο» ονομάζουν το στήσιμο σιδερένιων τεράτων, ύψους 70 μ., πάνω σε τσιμεντένιες βάσεις 1.300 τόνων. Στα πάρκα φυτεύουν δέντρα, όχι τσιμέντα και σίδερα. Δεν πρόκειται για πάρκα αλλά για βιομηχανικές ζώνες.
Η ορολογία «πράσινη» ανάπτυξη είναι για το παραμύθιασμα των υπηκόων. Είναι για να ανοίξει νέες αγορές, να γίνουν μπίζνες με νέες τεχνολογίες, να κατακτηθούν παρθένες περιοχές. Είναι για να ρίξει στην κρεατομηχανή της εμπορευματοποίησης ό,τι μέχρι τώρα έχει μείνει απ’ έξω. Στην περίπτωση του Αποπηγαδιού, τον άνεμο.
Δεν είμαστε αντίθετοι στις ανεμογεννήτριες. Ξέρουμε τα προβλήματα που προκαλεί το πετρέλαιο. Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτές τις συγκεκριμένες γιγάντιες, που καταστρέφουν βουνοκορφές μόνο για το χρήμα. Υποστηρίζουμε μικρές μονάδες για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Μονάδες ανά περιοχή, ανά ομάδα χωριών, ανά χωριό, ανά οικισμό, ανά σπίτι. Μονάδες που θα στηρίζουν την ενεργειακή αυτονομία των κοινοτήτων γιατί ελευθερία χωρίς ενεργειακή και διατροφική αυτονομία δεν είναι νοητή. Που θα σέβονται τη φύση, τα πουλιά, τα ζώα, τη βλάστηση, που δεν θα δημιουργούν οπτική και ηχητική ρύπανση και θα είναι αποτέλεσμα ελεύθερης απόφασης των ανθρώπινων κοινοτήτων”.