Συγκέντρωση ντοκουμέντων για τον γέροντα Ειρηναίο

Κάλεσμα για τον εμπλουτισμό του εκθετηρίου χώρου, που είναι αφιερωμένος στη δράση, τις πρωτοβουλίες και προσφορές του σεβασμιώτατου Γέροντα Ειρηναίου Γαλανάκη, απευθύνει η Ένωση Προβολής του Έργου του από Κισάμου και Σελίνου Μητροπολίτη Ειρηναίου, με αφορμή τη συμπλήρωση του εκατοστού έτους της ηλικίας του. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης «στις 11 Ιανουαρίου του τ.έ. έκλεισε αισίως το εκατοστό (100στο) έτος της ηλικίας του ο σεβαστός μας Γέροντας Ειρηναίος Γαλανάκης. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, η διάθεσή του να συνομιλεί με τους πολλούς πιστούς επισκέπτες του, στο μικρό οικογενειακό σπίτι της Χαλέπας στα Χανιά και να τους δίδει την ευλογία του, παραμένει αμείωτη. Οι συγγενείς του τον συντροφεύουν συνεχώς και ο ανιψιός του Μιχάλης Γαλανάκης απαθανατίζει, σε αναμνηστικές φωτογραφίες, τον σεβασμό που απονέμεται από τους επισκέπτες στον Γέροντα Ειρηναίο. Τα μέλη του Σωματείου μας με τον τίτλο «Ένωση Προβολής του Έργου του από Κισάμου και Σελίνου Μητροπολίτη Ειρηναίου» ενώνουν τις ευχές τους, μαζί με όλους που πίστεψαν, αγάπησαν και εξετίμησαν τον μεγάλο μας ιεράρχη, να τον έχει ο Θεός καλά για πολλά – πολλά ακόμη χρόνια.

Παράλληλα, δράττεται της ευκαιρίας να υποβάλλει προς όλους, εντός και εκτός Κρήτης, την παράκληση ό,τι υλικό φωτογραφικό, αναμνηστικό, συμβολικό διαθέτουν, να το εμπιστευθούν στον εκθετήριο χώρο που, όπως γνωρίζετε, λειτουργεί στο οίκημα του παλαιού Οικοτροφείου της Μητρόπολής μας. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα εμπλουτίσει τα πολλά αναθήματα που, ήδη, είναι εκτεθειμένα και προέρχονται, κυρίως, από τη Συλλογή της οικογένειας και του ανιψιού του Μιχάλη Γαλανάκη και της ΑΝΕΚ. Ό,τι παραδίδεται καταχωρείται με την παράδοσή του σε ειδικό βιβλίο και θα γίνεται σημείωση του προσφέροντος στο καρτελάκι δίπλα στο κάθε είδος. Ο εκθετήριος χώρος γίνεται προσπάθεια να είναι στη διάθεση του κοινού και κυρίως στους μαθητές των σχολείων, σε ορισμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας που θα ανακοινωθούν. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ηχογράφηση μαρτυριών πολλών συνεπαρχιωτών μας γύρω από τα όσα έχει καθένας μας να θυμάται από το πέρασμα, την επικοινωνία και τη συναναστροφή με τον μητροπολίτη μας Ειρηναίο. Καθημερινά αποκαλύπτονται ενέργειες, πρωτοβουλίες και προσφορές του σεβασμιωτάτου, που είναι άγνωστες και επιβεβαιώνουν το μεγαλείο του ανθρώπου. Επιβάλλεται αυτές οι μαρτυρίες να αποτυπωθούν και να υπάρχουν ως στοιχεία.

Γι’ αυτό παρακαλούμε όλους να αποταθούν σε όποιο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου επιθυμούν, για να συλλεχθούν και να αποτυπωθούν τα πολύτιμα αυτά στοιχεία’.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων παρατίθενται τα ονόματα των μελών του Δ.Σ., στα τηλέφωνα των οποίων μπορείτε να απευθυνθείτε.

Δημήτριος Κυριτσάκης 210 2851034 και 6938795348,

Παντελής Κατάκης 2822022451 και 6972884543,

Κώστας Αντωνακάκης 2109531721 και 6947070949,

Ιωάννης Σκουλούδης 6978381508,

Βασίλης Σημαντηράκης 2106520613 και 6945349233.