Στα 100 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΚΕΔ για την αξιοποίηση της πρώην Βάσης Γουρνών

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του χώρου της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Στρατάκη, σχετικά με την παραχώρηση κτιρίου ή οικοπέδου από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, για την δημιουργία πολυδύναμου ιατρείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο του Δ/ντος Συμβούλου της ΚΕΔ κ.Μαρζαβα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του σχετικού φακέλου που αφορά στην αξιοποίηση του Α.Β.Κ. 289 δημοσίου ακινήτου Ηρακλείου (πρωην Αμερικανική Βάση Γουρνών) με ενδεικτικό προϋπολογισμό προβλεπόμενης επένδυσης 100 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔ εκτιμά ότι με τη συνεργασία των νεοεκλεγμένων Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην προκήρυξη ενός τόσο σημαντικού έργου, για την ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας.

Τέλος, όσον αφορά το αίτημα για στέγαση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σημειώνεται ότι στη φάση διαμόρφωσης του τρόπου αξιοποίησης του Α.Β.Κ. 289, είχαν γίνει συνεννοήσεις για την ένταξη αντίστοιχων Υπηρεσιών Υγείας στη λειτουργία του εν λόγω ακινήτου, που θα πρέπει να επαναβεβαιωθούν κάτω από τις σημαρινές συνθήκες, καταλήγει η Απάντηση του Υπ.Οικονομικών.

[cretalive.gr]