Άφησαν τον Αρναουτάκη χωρίς αυτοκίνητο!

Εντάσεις και… αλληλοκαρφώματα της τελευταίας στιγμής προκάλεσαν – στην αλλαγή σκυτάλης Νομαρχίας – Περιφέρειας – ορισμένες αποφάσεις της απερχομένης νομάρχου κ. Σχοιναράκη με αποκορύφωμα την επιστροφή του υπηρεσιακού της αυτοκινήτου που είχε ως συνέπεια να μείνει χωρίς όχημα ο κ. Αρναουτάκης !

Κι ενώ τις τελευταίες ημέρες πριν την αλλαγή “φρουράς” φαινόταν ότι αμβλύνονται οι διαφορές που είχαν προκύψει, η απόφαση τής κα Σχοιναράκη να τηρήσει το νόμο προκάλεσε την… παρεξήγηση που άναψε και πάλι τον καβγά: Η νομάρχης έδωσε εντολή να απογραφεί το κρατικό τζιπ τύπου TOYOTA RAV, αυτοκίνητα από άλλες υπηρεσίες και τον ΟΔΕΥΟ και 12 ακόμη τζιπ από διάφορες υπηρεσίες που εμπίπτουν στην υπουργική απόφαση που όριζε να μην υπάρχουν αυτοκίνητα άνω των 1400 κυβικών που δεν εξυπηρετούν ειδικές ανάγκες…

Την εκπνοή του χρόνου η νέα περιφερειακή αρχή πληροφορήθηκε ότι θα… μείνει χωρίς αυτοκίνητα και άρχισε αγώνας δρόμου μήπως και ανακληθεί η απόφαση προς τον (τότε) περιφερειάρχη κ. Καρούντζο στον οποίο είχαν σταλεί “πακέτο” για να αποσυρθούν μέσω του ΟΔΔΥ.

Μάλιστα, πληροφορίες της “Π” αναφέρουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης ανέλαβε να… σώσει ορισμένα αυτοκίνητα και επικοινώνησε τόσο με την κα Σχοιναράκη όσο και με τον κ. Καρούντζο – με την πρώτη μάλιστα είχαν και έντονο διάλογο.

Ο αντιπεριφερειάρχης κατάφερε να ανακληθεί από τον κ. Καρούντζο η απόφαση για τα 12 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για άλλες ανάγκες (Τεχνικές Υπηρεσίες κ.λ.π) όχι όμως και το TOYOTA RAV που θα έπρεπε να χρησιμοποιεί σήμερα ο κ. Αρναουτάκης!

Αποτέλεσμα; Ο κ. Αρναουτάκης να μετακινείται σήμερα με το προσωπικό του Ι.Χ.

Πάντως, από την πλευρά της απερχομένης νομάρχου, συνεργάτες της και στελέχη της Νομαρχίας έλεγαν χθες στην “Π” ότι “δεν έγινε τίποτε άλλο από την εφαρμογή του νόμου που έδινε εντολή να επιστραφούν τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και αυτό κάναμε”.

Τα ίδια στελέχη έλεγαν ότι εάν δεν επέστρεφε με την απόφασή της η νομάρχης τα αυτοκίνητα, θα ήταν εκτεθειμένη και απέδιδαν σε παρεξήγηση την όποια αντίθεση δημιουργήθηκε. Μπορούσε, έλεγαν να μην τις κάνει αποδεκτές τις αποφάσεις ο κ. Καρούντζος.

Από την αιρετή Περιφέρεια πάντως, δεν ήθελαν να σηκώσουν τους τόνους και να ‘ρθουν σε αντιπαράθεση αλλά έλεγαν με νόημα ότι “με ένα τηλέφωνο δεν θα είχε δημιουργηθεί ζήτημα”.

[patris.gr]