“Παγκρήτια Εικαστική Έκφραση”, από το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Με μία σπουδαία έκθεση το Μουσείο εικαστικών τεχνών Ηρακλείου εγκαινιάζει την Πέμπτη περίοδο λειτουργίας του για το 2011.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει εξαιρετικά αξιόλογες προσπάθειες που εμπνεύστηκαν, αποτυπώθηκαν και αποτελούν καλλιτεχνική δημιουργία στο σχέδιο, στην χαρακτική και την ξυλογραφία, στη ζωγραφική, την γλυπτική, τις εγκαταστάσεις που παρουσιάζονται λόγω χώρου σε περιορισμένη κλίμακα, ανάγλυφα σε πηλό και σε μέταλλο καθώς και δείγματα στην στυλιζαρισμένη και ιδιόρρυθμη ζωγραφική των κόμικς.

Όλα αυτά ταιριασμένα και ταξινομημένα με χρονολογική περίπου σειρά έτοιμα να δώσουν στον επισκέπτη-θεατή ένα ενιαίο σύνολο πραγματικά αξιοθαύμαστο που δεν συναντάται εύκολα σε καμία ξεχωριστή γεωγραφική περιοχή όπως η δική μας η Κρήτη.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες:
Ανδρεαδάκης Γ.-Αποστολάκης Μ.-Βερικάκη Ο.- Βιδάκης Θ.- Βισκαδουράκης Ν.- Βλάσσης Α.- ΓεωργιάδηςΓ.-Γιαλυτάκη Ου.-Γρηγοριάδη Μ.-Carnemola A.-Duchenco N.- Δολαψάκης Κ.- Καλογεράκης Στ. – Καλούτσης Β.- Κανακάκης Λ.-Καρίπογλου Κ.-Κατσαβέλη Μ.- Κορνάρου Ν.- Κουνάλης Γ.-Κουνάλης Κ.- Κουνελάκης Ν.- Κούτσερα Αι.- Κριτσωτάκη Αρ.- Λασιθιωτάκης Γ.-Μανουσάκης Γ.-Μαρίνος Ν.- Μιγάδης Γ.- Μποβιάτσου Λ.- Μόσχος Ν.- Ξενάκης Μ.- Παπαδάκης Γ.- Παπαδοπεράκη Α.- Παπαδοπεράκης Θ.- Παρμακέλης Γ.- Πλεύρη Π.- Πολίτης Γ.- Σαριδάκης Μ.- Στεφανάκης Γ.- Φανουράκης Θ.- Φιοράκη Μ.- Φωτάκης Ν.- Χριστάκη Κ.- Χριστάκη Μ.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ και όπως είναι γνωστό η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν. Η αίθουσα του μουσείου είναι ανοιχτή 11:00 – 12:00 και 19:00 – 20:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Μετά από τηλ. στο 6944525822 η επίσκεψη μπορεί να γίνει οποιαδήποτε άλλη ώρα.

[cretevents.gr]

Ημερ/νίες
22/12/2010 – 30/06/2011
Τοποθεσία
Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
Νυμφών 3, Ηράκλειο Κρήτης
Ηράκλειο

ΔΗΜΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ